REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constănţean arestat pentru ţepe date prin metoda ‘Accidentul’; cu ce s-a ocupat în trecut!

Constănţean arestat pentru ţepe date prin metoda ‘Accidentul’; cu ce s-a ocupat în trecut!

Replica API 27 aprilie 2018 | 00:05 291

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța l-au identificat pe Viorel Carapcea, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Târgu-Jiu a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la înșelăciune prin metoda Accidentul. Bărbatul a fost escortat și introdus în Centrul de Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Până aici nu ar fi nimic ieșit din comun, dacă nu ar fi unul și același individ acuzat și judecat pentru tâlhărie și omor deosebit de grav, după care a fost achitat, după o condamnare în primă instanță de...22 de ani. Întorcându-ne în urmă cu 9 ani, în noaptea de 31 octombrie 2009, potrivit rechizitoriului, Viorel Carapcea împreună cu un alt scelerat cu care obișnuia să împartă sticlele de alcool, Mugur Pleşca, au băut împreună, după care au plecat spre casa Mariei Aanei, o bătrână trecută de 70 de ani, de pe strada Valea Morii din Palazu Mare, la care mai munceau cu ziua din când în când. Scopul lor era de a-i fura pensia pe care o primise de câteva zile. Cei doi au tăbărât pe bătrâna care era singură şi au trântit-o la podea, după care au violat-o de mai multe ori. Dându-şi seama că aceasta i-a recunoscut, au decis să-i curme viaţa. Atunci unul a înjunghiat-o de 11 ori în zona pieptului, în timp ce celălalt a lovit-o, de mai multe ori, în cap şi peste faţă, cu o scândură de la pat.

A doua zi, tot cartierul vuia de ceea ce s-a întâmplat, iar toate pistele polițiștilor duceau către cei doi. Aceștia au fost săltați, arestați, trimișu în judecată și condamnați, la Tribunalul Constanța, la 22 de ani de închisoare pentru Carapcea, respectiv 19 ani pentru Pleșa, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie și viol. Numai că la Curtea de Apel lucrurile s-au schimbat. În apel s-a ajuns la concluzia că, de fapt, Pleșa împreună cu o altă persoană ar fi omorât-o pe bătrână, nu el, motiv pentru care a fost achitat definitiv.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tare nehotarata este asazisa justitie din rromania : ba condamnat , ba achitat
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369