REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănţean ţintuit în CĂRUCIOR cu ROTILE, avertizat că e pasibil de amendă după ce şi-a făcut singur rampă de acces!

Constănţean ţintuit în CĂRUCIOR cu ROTILE, avertizat că e pasibil de amendă după ce şi-a făcut singur rampă de acces!

Replica API 22 octombrie 2016 | 22:08 389

Sesizare

Sesizare

Problema lipsei rampelor de acces sau a modului greșit în care sunt construite nu este chiar una nouă. Ea a mai intrat în atenția autorităților și în trecut și s-a mai rezolvat pe ici, pe colo. Însă, de departe gândul că acum totul este în regulă. Spre exemplu, un bărbat de la malul mării, care este țintuit într-un cărucior cu rotile, a sesizat Primăria, precizând că se confruntă cu o problemă similară. În plus, el a relatat și faptul că familia i-a amenajat o asemenea rampă, dar a fost anunțat că ar putea fi sancționat. Sesizarea constănțeanului a fost înregistrată, dar încă nu a fost soluționată.

"Mă numesc Marius Mihai U., locuiesc în cartierul Inel II, strada Dezrobiiri, Constanţa. Sunt o persoană cu handicap grav (fac dializă şi sunt ţintuit în cărucior de 6 ani şi jumătate în urma a 5 accidente vasculare) şi doresc să-mi asiguraţi ieşirea şi intrarea, adică doresc o cale de acces semnalizată corespunzător cu un indicator pentru persoane cu dizabilităţi, deoarece nu pot urca şi coborî din ambulanţă de la hemodilaliză, care vine o zi da, una nu, adică marţi, joi şi sâmbătă la 5.00 dimineaţa este plecarea către hemodializă şi sosirea 11.15 sau 11.30. Deoarece s-au asfaltat trotuarele şi s-au ridicat foarte mult bordurile cei de la biroul drumuri din cadrul Primăriei Constanţa au fost drăguţi şi mi-au făcut un fel de rampă, dar nu este semnalizată şi se parchează exact în acea zonă. Menţionez că am mai făcut în luna mai 2016 şi iunie 2016 o sesizare şi mi s-a răspuns sec că nu mi se poate asigura parcarea, ori eu nu am cerut aşa ceva, doresc doar o cale de acces semnalizată corespunzător, cu toate că şi parcare ar trebuie să mi se asigure deoarece merg cu soţia foarte des la medic şi nu pot urca în propria mașină. Vă atașez legislația, deoarece în celelate sesizări mi s-a spus că nu am dreptul cu toate ca există legislație și vă mai menționez că la ieșirea din bloc mi-am turnat singur din bugetul propriu și mi-am făcut o rampă, dar mi s-a spus că pot fi sancționat de către cei de la Primărie", se arată în sesizarea către Primăria Constanța. Reprezentanții Administrației Locale au înregistrat-o însă aceasta a ajuns în stadiul de "expirat", dar nu a fost rezolvată. Ulterior, o altă persoană a venit cu o cerere cu privire la locurile destinate persoanelor cu dizabilități din parcările centrelor comerciale, care sunt ocupate de șoferii sănătoși. Această sesizare se află acum "în operare".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218