REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţeanca Cristiana Călintaru, printre victimele exploziilor de la Bruxelles

Constănţeanca Cristiana Călintaru, printre victimele exploziilor de la Bruxelles

Replica API 23 martie 2016 | 00:10 495

TEROARE în Belgia!

TEROARE în Belgia!

Zeci de persoane şi-au văzut moartea cu ochii, în timp ce alte câteva zeci și-au găsit sfârşitul într-un atentat sinucigaş la aeroportul din Bruxelles, dar şi la metroul Maelbeek. În aeroportul Zaventem s-a declanşat teroarea marţi dimineaţă, când s-au produs 2 explozii în zona de plecări a aeroportului în jurul orei locale 8.00, respectiv 9.00 ora României. În urma exploziilor au murit 34 de persoane, iar circa 200 de oameni sunt răniţi. Printre răniţi se află şi trei români. Unul dintre ei este Cristina Călintaru, directorul economic din cadrul Autorităţii Navale Române.

Constănţeanca se află în afara pericolului, internată într-un spital din Bruxelles, unde i se acordă îngrijiri de specialitate, după cum a precizat directorul general al ANR, Liviu Cazan. „De la ora 13.00, când am aflat că dânsa este rănită, am ţinut în permanenţă legătura. Ne-a comunicat că este foarte bine îngrijită. Iniţial a fost transportată la Spitalul Militar, iar ulterior la Spitalul de Ortopedie, este vizitată de reprezentanţii Ministerului Afacerilor de Externe şi de reprezentanţii de la Transporturi din Bruxelles”, a explicat Cazan. Potrivit acestuia, Cristina Călintaru are o rană la gambă, posibil şi fractură de tibie.

Directoarea ANR se afla în aeroport în momentul exploziilor. Ea urma să se îmbarce din Bruxelles într-un avion cu destinaţia Lisabona, în interes de serviciu la Agenţia Europeană de Siguranţă Maritimă. Tot la Bruxelles se afla, în momentul producerii exploziilor, şi fosta şefă a PSD Costineşti, Ema Gavrilă. Aceasta a postat pe contul său personal de facebook un mesaj prin care a anunţat că se afla în Bruxelles în momentul nenorocirii: „Din nou în mijlocul "acţiunii"!!! Chiar nu-mi vine să cred că mi se întâmplă din nou...“, a spus Ema Gavrilă.

„Sincer, este prima dată când sunt panicată. Străzile din Bruxelles erau deja plin de trupe anti-tero, poliţie, taburi şi, cu toate astea, explozie în aeroport! Unde mai suntem în siguranţă? Este haos total la Bruxelles. Nu îmi vine să cred! Oare există soluţii contra acestor acţiuni? Oare beneficiază cineva în urma lor? Oare cei ce mor ucişi astfel au vreo vină? Oare comentariile penibile ale politicienilor, ajută?”, a scris aceasta pe pagina de socializare.

„Explozie şi la metrou! Bruxelles sub asediu! Sper să ajung să vă revăd“, a mai notat Ema Gavrilă. La rândul ei, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, pentru news.ro: „Noi suntem bine, toţi membrii echipei mele sunt aici, au ajuns încă de ieri. Toată lumea stă şi se uită la televizor, sună la prieteni, cunoştinţe”. Fiica lui Mircea Rednic a fost prezentă marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles, unde în jurul orei locale 8.00, respectiv ora României 9.00 au avut loc două explozii, în zona de check-in a aeroportului. S

e pare că Mircea Rednic vorbea cu fiica sa la telefon în momentul în care s-au produs exploziile: „Au fost două explozii foarte puternice. Una a avut loc în zona unei farmacii, iar cealaltă la o cafenea aflată în zona centrală, la intrarea în aeroport. Fiica mea mi-a povestit că au căzut bucăţi de tavan. Acum au fost evacuaţi pe pista de aterizare. În timp ce vorbeam cu ea am auzit explozia, prima explozie. Două explozii au fost. Ea a luat-o la fugă. Am înţeles că au fost preluaţi de cei de la securitate şi au fost băgaţi într-o cameră, unde au stat culcaţi. Au stat aşa cam 15 minute, după care au fost evacuaţi pe pistă.

E un haos, e un fum, au căzut tavanele, încă de la prima explozie”, a spus Mircea Rednic. Luana Rednic, fiica lui Mircea Rednic, intenţiona să se întoarcă în ţară după ce duminică seara asistase la finala Cupei Belgiei, disputată la Bruxelles între FC Brugges şi Standard Liege. Senatorul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, 22 martie, că era în drum spre aeroportul din Bruxelles în momentul în care a avut loc tragedia. Acesta ar fi auzit la radio despre explozii, reuşind să se întoarcă din drum: „Eram în drum spre aeroport când s-a întamplat. Eram în drum spre aeroport ca să vin în România. Eram la Bruxelles. S-a blocat circulaţia. E autostrada spre aeroport, n-am văzut imagini. Repet, eram în drum spre aeroport. Am auzit la radio. Am scăpat!”, a declarat Crin Antonescu.

Moment de reculegere la Cotroceni. Mesajul președintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj după tragedia din Belgia: ”În această dimineață, la aeroportul din Bruxelles au avut loc explozii care s-au soldat cu morți și răniți. Specialiștii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziți și întristați. Îmi exprim întreaga compasiune și condoleanțe celor loviți de acest incident, autorităților belgiene, poporului belgian.

Daca se confirmă ipoteza unui atentat, este un eveniment care ne arată că terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel”, a declarat Klaus Iohannis. La ora 11, șeful statului a propus un moment de reculegere pentru victimele trageriei din Belgia:

”Condamnăm aceste evenimente. Ne oferim întregul sprijin, împreună cu Guvernul.Vom face tot ce este nevoie. În aceste momente este nevoie de foarte multă solidaritate. Este nevoie să ne exprimăm această solidaritate și această compasiune. Vă invit ca la acest moment să ne îndreptăm cu un gând spre victimele acestor atentate. Vă propun un moment de reculegere”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Mirela Sorina PASCAL, Geanina DRĂGOI, Rocsana CRISTEA

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/teroare-in-belgia-explozii-la-aeroport-si-la-metrou-in-bruxelles-34-de-morti-267459/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367