REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţeanca Halep a scris istorie. Sportiva noastră a zdrobit liderul WTA, Serena Williams

Constănţeanca Halep a scris istorie. Sportiva noastră a zdrobit liderul WTA, Serena Williams

Replica API 23 octombrie 2014 | 02:07 152

Este prima victorie a româncei în faţa numărului 1 mondial

Este prima victorie a româncei în faţa numărului 1 mondial

Simona Halep şi Serena Williams

Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume. Serena Williams, locul 1 WTA, nu mai pierduse un set fără să câştige vreun game din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în carieră. Halep şi Williams s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se jucătoarea americană. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati. Prin victoria de miercuri, Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 530 de puncte WTA. “Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune şi nu aş fi reuşit să joc în acest mod fără ajutorul spectatorilor, al românilor care au venit aici”, a spus Halep, la flash-interviul de după meci. Simona Halep a afirmat că trebuie să uite cât mai repede această partidă, deoarece mai are meciuri de disputat la turneul din Singapore. “Mă simt incredibil acum, dar trebuie să uit acest meci, să îmi văd mai departe de turneu şi cu siguranţă voi petrece după”, a completat Halep.

Williams, după înfrângere: Halep a jucat extraordinar. Abia aştept următoarea întâlnire, mă voi antrena special pentru ea

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a felicitat-o pe Simona Halep, după ce românca a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, într-un meci din Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor. “Pe scurt, Simona Halep a jucat extraordinar. Bună treabă şi mult success”, a scris Serena Williams pe contul său de Twitter. “Jocul meu de astăzi a fost jenant. Categoric jenant. Halep m-a surprins cu jocul ei, niciodată nu am văzut-o jucând atât de bine. Să fiu sinceră, aştept următoarea întâlnire, pentru că ea mă face să mă duc acasă, să mă antrenez din greu şi în special să mă antrenez pentru ea”, a spus Williams, potrivit Miami Herald. Serena Williams a afirmat că lovitura sa de dreapta nu a funcţionat deloc în cursul partidei cu Halep. “Lovitura mea de dreapta nu a funcţionat astăzi. În mod clar a intrat mai devreme în vacanţă. Serviciul meu a fost în cel mai bun caz la nivelul copiilor sub zece ani”, a completat Williams.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367