REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţeancă însărcinată în 8 luni, evacuată cu tot cu familie în stradă

Constănţeancă însărcinată în 8 luni, evacuată cu tot cu familie în stradă

Replica API 23 iunie 2011 | 00:00 226

Clipe de coşmar:

Clipe de coşmar:

Evacuare cu leşin. Două familii din Constanţa, cu câte 4 copii fiecare, au trecut ieri prin momente de groază. 12 persoane care locuiau până mai ieri într-un imobil de pe strada Ion Lahovari, s-au văzut aruncate cu toate bunurile în stradă. Este vorba despre familia Lucian şi Mariana Gavril - femeia fiind şi însărcinată în opt luni - şi familia Olteanu care spun că s-au trezit în miez de noapte cu executorii în casă. Oamenii susţin că nu ar fi primit notificare de eliberare a spaţiului şi că ar fi fost evacuaţi în mod ilegal.

Constănţenii mai spun că locuiau în acea casă care era administrată de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public si Privat (RAEDPP) de mulţi ani: "Aici locuim două familii, 12 persoane dintre care 8 sunt copii. Acum două zile au venit peste noi în casă, nu ne-au arătat nimic, ci ne-au spus că trebuie să părăsim locuinţa. Menţionez că aici a locuit înainte mama mea, iar după moartea acesteia am preluat noi locuinţa, care este a RAEDPP şi pentru care am plătit toate datoriile, am făcut contract la apă. Acum au venit cu sentinţă de evacuare şi ne-au scos în stradă, dar nu avem unde să mergem, aşa că o să stăm aici pe trotuar, în faţa casei. Soţia este însărcinată în opt luni, i s-a făcut rău când a văzut că ne scoate toate lucrurile în stradă. A venit şi proprietarul, Ion Spiru, şi nu a zis nimic, doar stă şi se uită cum ne dau afară", a declarat, pentru "Replica", Lucian Gavril, vizibil afectat de situaţie. Încercând să afle versiunea proprietarului Ion Spiru, reporterii "Replica" au fost refuzaţi categoric, acesta nedorind să facă nici o declaraţie: "Eu nu am ce să vă spun, decât că sunt unul dintre proprietari, RAEDPP îmi predă imobilul. Vorbiţi cu executorul judecătoresc", a afirmat proprietarul imobilului, care nu părea impresionat în nici un fel de soarta celor două familii. Versiunea executorului judecătoresc aflat la faţa locului diferă de cea a evacuaţilor, acesta susţinând că locatarii ar fi fost anunţaţi din timp şi încă ar mai fi fost păsuiţi câteva zile: "În urma sentinţei judecătoreşti nr. 19669 din data de 07.09.2010 s-a dispus evacuarea lui Lucian Gavril şi Leila Hemetali. Cea din urmă nu mai locuieşte aici, ci stătea o altă familie. S-a făcut o somaţie pe data de 3.06.2011 şi au primit-o pe data de 6.06.2011. Au fost anunţaţi că în termenul legal de 5 zile vor fi nevoiţi să evacueze imobilul. Pe data de 14.06.2011 am luat legătura cu Lucian Gavrilă, care a confirmat că a primit somaţia, dar că nu pleacă fiindcă nu are unde. Vrea să conteste sentinţa, iar acum spune că nu a fost anunţat de noi în nici un fel. Trebuia să venim luni să-i evacuăm, dar fiincă a plouat i-am mai lăsat în ideea să nu le scoatem mobila în ploaie", a declarat, pentru "Replica", executorul judecătoresc Ştefan Volintiru.

Anca MAXIM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218