REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţeancă stabilită în Italia, pusă pe drumuri de ambasadă: a fost programată în ziua în care nu se lucra, de Rusalii

Constănţeancă stabilită în Italia, pusă pe drumuri de ambasadă: a fost programată în ziua în care nu se lucra, de Rusalii

Replica API 29 mai 2018 | 00:00 322

Ăştia chiar îşi bat joc?

Ăştia chiar îşi bat joc?

Se pare că ”miserupismul” autorităților din România, vizavi de probleme ale oamenilor pe care trebuie să le gestioneze, a depășit granițele țării, iar lehamitea s-a extins și la serviciile consulare și la ambasadele României din alte state, că doar cei care lucrează acolo tot funcționari români sunt, nu?! Așa se face că această ”durere în cot” provoacă alte dureri și mai mari, dar nu în rândul celor responsabili, ci în rândul celor care apelează la ei, care au nevoie, într-adevăr, de sprijin. Așa se face că, luni, 28 mai, mai mulți români din Italia, care aveau PROGRAMĂRI privind eliberarea unor documente, s-au întâlnit în fața Ambasadei României de la Roma, unde au constatat că...ambasada este închisă, fiind a doua zi de Rusalii.

Elena Caramihai, o constănțeancă stabilită în Italia de mai mulți ani, s-a trezit, la fel ca mulți alții, că a venit degeaba.

”Românul tot român e! Păi bine mă, ditamai ambasada și nu scrii tu că este închisă azi, a doua zi de Rusalii? Eu ca eu, dar era și o doamnă cu o fetiță cu handicap, două tinere cu bebelușii, și mulți alții. Vine lumea cu programare, făcută tot de ei și...ESTE ÎNCHIS!!! Ori faceți treabă bună, ori să o lasăți baltă. Să vă fie rușineee”, este mesajul tinerei pentru reprezentanții Ambasadei României din Italia.

Femeia ne-a declarat că a trebuit să străbată Italia de la est la vest, din Corvara, regiunea Abruzzo, până la Roma, adică peste 180 de kilometri, pentru niște acte importante, dar degeaba. ”M-am trezit la 2:30 ca să ajung la 9:00 la Roma, cu programare făcută pentru transcrierea certificatului de căsătorie și transcrierea certificatelor de naștere ale fiilor. Eu pe data de 2 iunie vin acasă și documentele îmi trebuie urgent pentru refacerea buletinului”, a completat constănțeanca.

Am solicitat și noi un punct de vedere al oficialilor români din cadrul Ambasadei, pe pagina oficială de Facebook, însă nu am primit nici un răspuns, deși bulina verde din fereastra de dialog indica faptul că cineva este online și chiar a recepționat mesajul. Totodată, pe aceeași pagină de Facebook a instituției, aceasta apărea că are program normal 9:00 – 16:00. Și mai curios este faptul că pe site-ul oficial al Ambasadei a fost postat un anunț cu privire la programul din această perioadă, deci se știa că nu se va lucra în aceste zile, dar totuși oamenilor li s-au făcut programări. După cum spuneam inițial, reprezentanții acestor instituții fac orice, numai să ajute românii nu. Și, așa cum spunea și constănțeanca noastră: ”Să le fie rușine!”.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol bun dar sincer hai sa spunem si faptele bune...data trecuta cand am fost la depunerea documentelor, functionarii au fost foarte profesionisti, m-au ajutat unde nu am stiut si numai cu ajutorul lor am reusit sa fac documentele in putin timp. Ma gandesc ca toti putem gresi, nu ar fi trebuit sa se intample dar asta e. In momentul in care am vazut poarta inchisa...am vazut negru si mi-am spus supararea pe facebook. Imi pare rau ca am pierdut o zi in care as fi putut face altceva. Ii multumesc lui Daniel Albu pentru articol poate citind si plangerile noastre, vor imbunatati sistemul.
2
0
De parca nu se stie de cand lumea,ca in Romania sunt promovate in primul rand hahalerele si pupincuristii,in absolut toate institutiile si firmele mari,fie ca vorbim de stat ori de privat.O stire cu adevarat bomba ar fi ca o institutie,indiferent care ,sa fie descoperita ca functionand corect.Aia da stire de prima pagina ,cu adevarat socanta.
3
0
Trebuia luat si un punct de vedere al Ambasadei si apoi redactat articolul.Dar vrem stiri de senzatie ca sa ocupe spatiul publicatiei.
3
3
Articol scris in limbaj de cartier....
1
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108