REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănțeanca Tasnim Chazli, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor din România

Constănțeanca Tasnim Chazli, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor din România

Replica API 7 august 2018 | 00:06 693

În perioada 29 iulie - 2 august, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Consiliului Național al Elevilor, desfășurată la Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

Tasnim Chazli

În cadrul acesteia, reprezentanții elevilor din toată țara au ales componența noului Birou Executiv al CNE. Acesta este format din: Petru Apostoaia din Neamț, președintele CNE; Vlad-Petrișor Sîncu, din Hunedoara, având funcția de secretar executiv al departamentului de organizare internă; Marian Ignat, din Vrancea, secretar executiv al departamentului de educație și comunicare (relații externe); Adrian Barbaroș (Suceava), Rebeca Cercel (Dâmbovița), Ștefan Manea (Mureș), Andra-Maria Ion (Dolj), Tasnim Chazli (Constanța), Florin Râșteiu (Alba), vicepreședinti ai structurii de reprezentare a elevilor la nivel național. De menționat că eleva Tasnim Chazli este președinte al Consiliului Elevilor Constanța.

Aceștia vor avea îndatorirea să reprezinte drepturile și îndatoririle elevilor din România și să coordoneze buna funcționare a structurii de reprezentare a elevilor la nivel național în următorul an.

Principalele puncte de pe ordinea de zi a sesiunii ordinare a celei de-a XXVI-a Adunare Generală a CNE au vizat organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante și consolidarea direcțiilor de acțiune menite să recontureze climatul educațional actual. Astfel, fiind prezentat raportul de activitate a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor din mandatul 2017-2018, s-au evidențiat principalele demersuri inițiate, precum obținerea avizului favorabil din partea Camerei Deputaților a proiectului legislativ privind acordarea burselor elevilor din toate localitățile din România, organizarea a General Assembly OBESSU, Gala Elevului Reprezentant, dar și campania pentru modificarea planurilor-cadru, în urma căreia s-au strâns peste 135.000 de semnături.

Totodată, această întrunire a elevilor reprezentanți a constituit un prilej de conturare a obiectivelor strategice necesare dezvoltării de perspective viabile în sfera educațională, ce alcătuiesc strategia pentru anul viitor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367