REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţeancă umilită în ultimul hal! Raed Arafat a demis-o pe directoarea medicală a Serviciului de Ambulanţă Dolj

Constănţeancă umilită în ultimul hal! Raed Arafat a demis-o pe directoarea medicală a Serviciului de Ambulanţă Dolj

Replica API 30 mai 2013 | 00:00 233

Are cancer în fază terminală, dar nu era o urgenţă!

Are cancer în fază terminală, dar nu era o urgenţă!

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a demis-o pe directoarea medicală a Serviciului de Ambulanţă Dolj, Iulia Stănculescu! Aceasta refuzase să asigure transportul unei paciente bolnavă de cancer în fază terminală la Constanţa, după ce a fost externată de medicii Spitalului din Craiova, pe motiv că "nu era o urgenţă". "Pacienta nu era un caz de urgenţă. Legea nu ne permite ca noi să o transportăm acasă. Şi chiar dacă o duceam la spitalul din Constanţa riscam să nu fie primită la urgenţă şi băteam 500 de kilometri degeaba până acolo", a fost răspunsul halucinant al Iuliei Stănculescu.

Raed Arafat a declarat, pentru "Replica", faptul că pacienta trebuia dusă cu ambulanţa de la Craiova la Constanţa. "Treaba este foarte simplă. Ceea ce a făcut Ambulanţa nu este corect. Serviciul de Ambulanţă Dolj trebuia să execute misiunea. Am solicitat demisia directorului medical care a răspuns solicitării că nu este legal şi că nu face transportul şi astăzi şi-a înaintat demisia. Noi am aprobat-o", a confirmat, pentru "Replica", dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii. Pacianta a ajuns la domiciliu cu ajutorul unui medic din Craiova care a decis să-i plătească transportul.

Reamintim faptul că o femeie în vârstă de 41 de ani a fost adusă duminică, cu ambulanţa, de la Constanţa la Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru a fi tratată de medicul Florinel Bădulescu, şef al Clinicii de Oncologie. Starea femeii s-a înrăutăţit, iar medicii au anunţat familia că nu se mai poate face nimic pentru a o salva. Familia pacientei a solicitat o salvare de la Serviciul de Ambulanţă Dolj pentru a o transporta pe femeie la Constanţa, în condiţiile în care aceasta avea nevoie de perfuzii, însă i s-a refuzat acest lucru, fiind invocată legea. Şeful Clinicii de Oncologie Craiova, Florinel Bădulescu, a găsit o ambulanţă de la o firmă privată, care, contra sumei de 1.500 de lei, a asigurat transportul femeii acasă. Medicul spune însă că este inuman ca o lege să interzică ambulanţelor de stat să transporte bolnavii de cancer în fază terminală de la spital acasă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367