REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constanteanul arestat pentru trafic de droguri in Peru, partener de afaceri cu gruparea vamesilor

Constanteanul arestat pentru trafic de droguri in Peru, partener de afaceri cu gruparea vamesilor

Replica API 10 decembrie 2010 | 00:00 127

Mihai Ianula, de la smecheras la traficant

Mihai Ianula, de la smecheras la traficant

Mihai Ianula, tânărul din Cogealac arestat acum două luni în Peru pentru trafic de droguri, are legături cu foşti şi actuali angajaţi ai Vămii Constanţa. Mihai Ianula, în vârstă de 31 de ani, apare ca asociat şi administrator în SC Venid Bar & Restaurant SRL, firmă care deţinea, până acum câteva luni, localul Piano Bar de pe bulevardul Mamaia nr. 322, din complexul Sveti Vlasa. Tânărul din Cogealac arestat în Peru este asociat în această societate cu SC Venid Construction SRL, membră a grupului de firme Venid, în care îi regăsim pe Dumitru Teşelean, Eugen Bogatu, Iulian Ilie Nedu, Marius Făinărea şi Florin Dan Prisăcaru, adică deja celebra "grupare a vameşilor".

Printre vameşii afacerişti şi-a făcut loc, din iunie 2007, şi Mihai Ianula, din Cogealac, cel care a deţinut şi fostul club Motor din staţiunea Mamaia. Din motive deocamdată necunoscute, Ianula a renunţat la businessurile înfloritoare cu vameşii constănţeni şi, de circa un an de zile, a plecat să lucreze ca barman în Marea Britanie, la Londra.

Mihai Ianula, prins la graniţa peruană cu 4,4 kg. de clorhidrat de cocaină

Nu se ştie exact cum, dar Ianula ajunge în Peru, unde este prins în urmă cu două luni, cu cocaină. Episodul a fost prezentat doar de un post de televiziune din America de Sud, într-o ştire de circa un minut şi jumătate. Jurnaliştii îl prezintă pe Mihai Ianula încătuşat şi valiza albastră în care acesta transporta 4.400 grame de clorhidrat de cocaină, disimulată în tija metalică a genţii. El a fost prins în localitatea Tacna, în timp ce încerca să treacă graniţa spre Chile, prin Santa Rosa.

Tatăl lui Mihai Ianula: "Anturajul l-a stricat, ăia din Mamaia cu care umbla el"

Poliţiştii l-au verificat cu atenţie din cauza nervozităţii vizibile manifestate de Mihai Ianula, susţine televiziunea în cauză. Constănţeanul a spus că a primit 2.000 de euro de la nişte israelieni pentru a duce drogurile din Lima în Buenos Aires, el fiind doar intermediarul tranzacţiei. De atunci, nimeni nu ştie ce s-a mai întâmplat cu Mihai Ianula, care se află, cel mai probabil, într-un penitenciar din Peru. "Replica" a fost ieri acasă la Mihai Ianula, în Cogealac, şi a stat de vorbă cu tatăl băiatului, care a aflat odată cu noi despre cele întâmplate cu fiul său. Bărbatul a spus că nu mai vorbise cu Mihai de mai bine de un an de zile, de când acesta a spus că se duce să muncească într-un bar din Londra. Cum a ajuns el în America de Sud, nimeni nu ştie. Mai mult, Ambasada României în Peru, contactată de familia Ianula, a spus că nu-l are în evidenţele sale pe tânărul din Cogealac şi nu are cu ce să-i ajute. "Nu ştiu de ce a plecat şi de ce a făcut asta. Eu am carte de muncă de la 14 ani, toată viaţa am muncit să le las lor asta (şi arată cu mâinile în jur, la vilă şi acareturile din curte- n.red.) şi el uite ce-mi face. Eu cum să-l ajut, ce să fac? E mare, are 31 de ani, el s-a băgat în asta, el să se scoată", ne-a spus, plângând, tatăl lui Mihai. "Ce pot să mai zic acuma? Anturajul l-a stricat, i-am mai spus şi eu, ăia din Mamaia cu care umbla el", a încheiat îndurerat bătrânul. Gestul lui Mihai Ianula, care a devenit traficant de cocaină deşi avea în România cam tot ce îşi dorea, chiar este de neînţeles. Familia sa are o casă mare şi o gospodărie frumoasă, pe strada Poştei, numărul 5, din Cogealac; au şi un magazin, în centrul comunei, iar oamenii sunt destul de înstăriţi.

Urma să primească 100.000 de euro

Pe de altă parte, afacerile asociaţilor săi vameşi merg foarte bine, firmele acestora declarând profituri nete de zeci de miliarde de lei vechi. Mai mult, în calitatea sa de asociat şi administrator, Mihai Ianula urma să încaseze şi el câteva zeci de mii de euro de pe urma vânzării Piano Bar cu 100.000 de euro, afacere parafată în iunie 2010. Una peste alta, transformarea lui Mihai Ianula dintr-un băieţaş mai şmecher de prin Mamaia, aşa cum era văzut, într-un traficant de cocaină în Peru, este uluitoare.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102