REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţeanul Bănescu, despre dezastrul numit Costa Concordia: "Căpitanul a plecat printre primii împreună cu o domnişoară moldoveancă"

Constănţeanul Bănescu, despre dezastrul numit Costa Concordia: "Căpitanul a plecat printre primii împreună cu o domnişoară moldoveancă"

Replica API 19 ianuarie 2012 | 00:00 144

Supravieţuitorul constănţean de pe nava Costa Concordia, care a eşuat în urmă cu o săptămână în apropiere de insula Giglio, a ajuns în Constanţa încă din seara zilei de 17 ianuarie. Vizibil marcat de cele întâmplate, Alexandru Bănescu, în vârstă de 25 de ani, a povestit ieri, în cadrul unei conferinţe, cursul întâmplărilor din croaziera groazei. În momentul când s-a produs dezastrul, acesta doar ce ieşea de la un training susţinut de antrenorul său. "Noi eram în SPA când a început panica. Nu era chiar panică, am observat că s-a înclinat puţin vaporul, dar am zis că poate am pierdut un generator. La un moment dat am ieşit pe punte şi când am văzut cât de aproape este stânca, am realizat gravitatea situaţiei. Cu toate acestea, am rămas pe poziţii şi am încercat să glumim, să calmăm lumea care era deja cu colacele de salvare în braţe. Primul semnal a fost acela că luăm apă. Încă nu se dăduse semnalul de evacuare. După aceea toate luminile s-au stins, dar a durat doar un minut, şi apoi s-au reaprins. După vreo oră şi ceva s-a dat semnalul de evacuare, cu toate că trebuia să-l dea imediat. Comandantul a zis că poate să salveze vasul şi acesta este motivul pentru care a amânat atât de mult momentul şi din cauza căruia atâtea persoane sunt date dispărute. Din clipa în care s-a dat semnalul de evacuare, căpitanul a plecat printre primii împreună cu o domnişoară moldoveancă", a declarat Alexandru Bănescu.

Vom reveni!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614