REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţeanul care a scăpat cu viaţă din Algeria: "Infern, aia a fost"

Constănţeanul care a scăpat cu viaţă din Algeria: "Infern, aia a fost"

Replica API 22 ianuarie 2013 | 00:00 159

George Iachim a revenit acasă

George Iachim a revenit acasă

A văzut moartea cu ochii. Cam aşa s-ar putea reda în cuvinte clipele de groază prin care a fost nevoit să treacă unul dintre românii care a supravieţuit după atacul terrorist din Algeria. Constănţeanul George Iachim s-a întors acasă luni, 21 ianuarie a.c., povestind cum a reuşit să scape din complexul controlat de terorişti. Bărbatul, împreună cu un alt român şi cu câţiva străini, a reuşit să fugă din deşert înainte ca teroriştii să-i descopere, spune că a trăit ore de infern. Bărbatul doar ce ajunsese, cu doar două zile înainte de atac, la locul de muncă.

"Trăiesc o minune acum că văd ziua de azi. Scăpare din infern, aia a fost", a povestit, ieri, Iachim. "Eram mulţi acolo, eram o familie, era un loc sigur, consideram că aveam două case, o casă cu familia şi o casă acolo, cu cei de la locul de muncă. Acum, a doua casă a noastră este cimitir". "Ce a fost acolo, a povestit colegul meu (Liviu Floria -n.r.) foarte bine. Trei minute ne-au despărţit de a trăi sau a muri. El a mai avut baterie la telefon, că am ţinut telefoanele câte unul deschise, să salvăm bateriile. Norocul nostru că a avut busola instalată pe telefon. Tot ce vreau acum este să pot să-mi plâng prietenii şi să vedem ce-o fi. Nu suntem supereroi, Dumnezeu ne-a scos de acolo, numai el ne-a putut ţine în picioare să mergem atât prin deşert", a declarat George Iachim. Iniţial, bărbatul a crezut că este doar un exerciţiu pentru pregătirea persoanelor în caz de atacuri teroriste, dar a realizat în scurt timp că atacul a fost real. Reamintim că 5 români se aflau în complexul energetic de la In Amenas, din Algeria, în momentul în care acesta a fost luat cu asalt de terorişti dintr-o grupare apropiată Al Qaida, joi, 17 ianuarie. Unul dintre români a fost ucis de terorişti, în timp ce încerca să fugă din incinta complexului energetic, iar cel de-al doilea a murit la spital. Ceilalţi trei au fost salvaţi în urma intervenţiei armate a autorităţilor algeriene, soldate cu zeci de morţi, atât din rândurile teroriştilor, cât şi a ostaticilor.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218