REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţeanul care l-a jefuit pe senatorul Moga, condamnat din nou; până şi poliţiştii s-au săturat de figura lui

Constănţeanul care l-a jefuit pe senatorul Moga, condamnat din nou; până şi poliţiştii s-au săturat de figura lui

Replica API 9 februarie 2018 | 00:00 411

Un individ de etnie romă, din Constanţa, are atâtea infracţiuni la activ, încât nici el nu le mai poate ţine evidenţa. Este vorba despre Erdal Pomac, de 33 de ani, care nu a muncit niciodată în viaţa lui, însă trăieşte numai din furat. La o simplă căutare pe portalul instanţelor de judecată, numai la Judecătoria Constanţa apare în mai mult de zece doase penale. Acum a ajuns, din nou, la Poarta Albă!

Nu se ştie exact de când şi-a început activitatea infracţională sau de câte ori a fost prins, însă acesta a intrat în atenţia presei încă din 2006, când deja era recidivist, având multiple condamnări, tot pentru furt. Încă de pe atunci oamenii legii erau sătui de el. De exemplu, în vara lui 2006, el şi încă un coleg de breaslă cu 10 ani mai mare, Raj Dura, au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce spărgeau un autoturism parcat în zona Aqua Magic din Mamaia.

În urma percheziţiei corporale, oamenii legii au găsit asupra lui chitanţe eliberate de mai multe case de amanet, pentru bijuterii din aur care, aşa cum era de aşteptat, fuseseră furate. A continuat să „opereze” pe raza municipiului Constanţa şi încontinuu i s-au întocmit dosare penale. Chiar şi după ce a fost eliberat din puşcărie nu avea să se liniştească, pentru că din asta trăia.

În luna noiembrie 2011, lui Erdal Pomac i-a căzut victimă chiar şi senatorul de Constanţa Nicolae Moga. Acesta îşi parcase maşina undeva aproape de centrul oraşului, pentru numai câteva minute, moment în care cei doi hoţi au spart un geam al maşinii, de unde au furat o borsetă în care se aflau legitimaţia de serviciu, cardurile bancare şi 300 de lei.

Pomac şi Dura au fost prinşi, judecaţi, condamnaţi şi încarceraţi, din nou, după care au fost eliberaţi. Încă o dată şi-au reluat activitatea infracţională, iar pe 29 noiembrie 2016, Erdal Pomac a fost din nou arestat pentru 30 de zile, după ce a furat mai multe bunuri din rucsacurile a două femei.

Pe 20 noiembrie 2016, el a sustras un portofel cu acte de identitate, carduri și bani, în aceeaşi manieră în care era obişnuit. Din nou a fost condamnat. Revenind în zilele noastre, miercuri, 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale l-au depistat pe Erdal Pomac, de 33 de ani, din Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. A fost escortat și introdus, şi de această dată, în Penitenciarul Poarta Albă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putine sunt cazurile in care hotii se fura intre ei. Am trait ca sa vad si acest lucru. Bineanteles, unul este parlit, iar celalalt este de talie MONDIALA.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614