REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţeanul căutat de italieni pentru trafic de droguri este angajat în Portul Midia

Constănţeanul căutat de italieni pentru trafic de droguri este angajat în Portul Midia

Replica API 30 mai 2012 | 00:00 665

Despre constănţeanul Iustin Victor Rădulescu, de 56 de ani, pe numele căruia autorităţile italiene au emis mandat european de arestare, fiind acuzat de trafic internaţional de droguri, avocatul său, Eduard Nicolae Niţă, din Baroul Constanţa, care îl reprezintă în faţa judecătorilor români, susţine că povestea nu stă chiar aşa cum e descrisă în mandatul de arestare. "El este navigator şi închiriase nişte iahturi de la o companie, pentru a face croaziere scurte pe mare. Numai că, după cum susţine chiar el, ambarcaţiunile erau în ultimul hal, că nici nu putea pleca prea departe cu ele. Abia putea ieşi din port, dar nici nu aveau autonomie să plece prea departe, cu atât mai puţin în Insulele Canare, aşa cum se specifică în actul emis de autorităţile italiene. El susţine că nu ştie nimic despre droguri, mai ales că ambarcaţiunile respective mai erau închiriate şi de alţii, iar faptele specificate în document s-ar fi petrecut în 2007 - 2008", susţine avocatul Niţă. De precizat că bărbatul acuzat de trafic de droguri este actualmente angajat în Portul Midia. El a fost arestat pentru 5 zile de Curtea de Apel Constanţa.

Iată ce spun procurorii:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curţii de Apel Constanţa, în data de 29.05.2012, luarea măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a unei semnalări privind un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Italia, faţă de persoana solicitată RĂDULESCU IUSTIN (JUSTIN) VICTOR, cetăţean român.

Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că persoana solicitată RĂDULESCU IUSTIN (JUSTIN) VICTOR este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic organizat de droguri de mare risc, prev. şi ped. de disp. art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri în referire la dispoziţiile art. 2 lit. a şi b pct.11 şi lit. c din Legea nr.39/2003, modificată şi republicată, constând în aceea că, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, în complicitate cu alte persoane şi făcând parte dintr-un grup organizat, acesta fiind de fapt capul organizaţiei, a coordonat, finanţat şi supervizat operaţiunile care urmăreau importul de narcotice, a cumpărat din America Latină, în mai multe rânduri, cantităţi de narcotice, respectiv 2.085 kg cocaină, 3.752,976 kg cocaină, 2.500/3000 kg cocaină, fiind transportate pentru expediere, cu o navă reţinută de autorităţile portugheze, cu o altă navă reţinută de autorităţile spaniole, precum şi cu alte două nave, nave cu pânze, operaţiuni desfăşurate pe teritoriul mai multor state.

De asemenea, se mai reţine că a importat, în complicitate cu alte persoane, în aceeaşi perioadă, cantitatea de 1.500 kg cocaină, transbordând încărcătura la bordul a două nave.

Cauza penală a fost înaintată Curţii de Apel Constanţa, spre competentă soluţionare.

Iată şi comunicatul IPJ:

În baza instrumentelor de cooperare Schengen, ca urmare a schimbului de date şi informaţii între autorităţile române şi italiene prin Biroul SIRENE, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat în mai puţin de 24 de ore de la semnalare un constănţean căutat pentru trafic internaţional de droguri

La data de 29 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, compartimentul Criminalitate Transfrontalieră, au identificat şi reţinut pe un bărbat de 56 de ani, din municipiul Constanţa, persoană ce face obiectul unui Mandatului European de Arestare, emis de către Tribunalul din Milano, Italia, pentru comiterea infracţiunii de " trafic internaţional organizat de droguri", faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal italian, cu închisoare de până la 30 ani.

Persoana în cauză a fost prezentată procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care au dispus reţinerea acesteia pe un termen de 24 de ore.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa, au emis, în cursul acestei zile, un mandat de arestare pentru 5 zile.

În prezent bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367