REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţencele nu-şi mai pun sâni, în schimb îşi injectează faţa, să scape de riduri

Constănţencele nu-şi mai pun sâni, în schimb îşi injectează faţa, să scape de riduri

Replica API 2 decembrie 2011 | 00:00 108

Ce se poartă anul acesta, înainte de sărbători:

Ce se poartă anul acesta, înainte de sărbători:

Chirurgia estetică a devenit din ce în ce mai comună în rândul româncelor. Dacă în urmă cu ceva ani la modă erau modificările sânilor, retuşarea sau mărirea lor, în momentul de faţă, constănţencele au început să renunţe la acest "obicei" înlocuindu-l cu un nou trend, cel al injectărilor cu botox şi cu acid hialuronic. Doamnele de peste 35-40 de ani se înghesuie să apeleze la acest nou truc, care pare să aibă efecte miraculoase. Ca şi anul trecut, perioada curentă este una "amorţită" în ceea ce priveşte astfel de intervenţii, urmând să se dezmorţească după 10 decembrie, în prag de sărbători, când doamnele vor să arate ca "scoase din cutie".

"Constănţencele au început să renunţe la implanturi mamare sau intervenţii chirurgicale, chiar se semnalează o scădere semnificativă în acest sens, în schimb se apelează foarte frecvent la injecţiile cu acid hialuronic sau botox. Doamnele cu vârste de peste 35-40 de ani apelează la aceste injectări pentru şanţurile nasogeniene, care sunt şi cele mai frecvente cereri, dar şi pentru zonele intersprâncenoase. Avem cereri şi pentru măriri de buze, cele mai frecvente fiind de la persoane de sex feminin de până în 30 de ani. Personal, recomand injectările cu acid hialuronic. Botox-ul are mai multe contraindicaţii şi riscuri, pe când acidul hialuronic este o proteină produsă de organismul uman, o componentă cheie a cartilajului ce asigură volumul pielii, care odată cu trecerea anilor, scade, şi de aceea apar ridurile, şanţurile. Practic, noi nu facem altceva decât să o completăm prin injectare, de aceea este atât de bine tolerată de organism. Totul este lipsit de riscuri. Ca în fiecare an, ne aşteptăm la o creştere a solicitărilor, după data de 10 decembrie, înainte de sărbători", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Ion Bordeianu, medic al secţiei de chirurgie plastică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Efectul injectărilor au ca durată 6 - 9 luni, costurile fiind diferite de la clinică la clinică şi de la caz la caz, în general în jur de 200 euro fiola. Pe de altă parte, există medici care susţin că anumite intervenţii estetice sunt necesare pentru sănătate, cum ar fi cele în cazul sânilor prea mari, disproporţionaţi sau asimetrici, cicatrizarea defectuoasă a rănilor sau a arsurilor, un nas traumatizat, pierderile masive în greutate, degetele tăiate sau pleoapele căzute. "Sunt mulţi pacienţi care nu realizează că prin rezolvarea unei asemenea afecţiuni pot avea o viaţă mai bună. În aceste cazuri, nu mai este vorba doar de îmbunătăţirea aspectului fizic, ci de rezolvarea unei reale probleme de sănătate", a spus Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastică şi estetică Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614