REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţeni internaţi în stare GRAVĂ, cu suspiciune de GRIPĂ PORCINĂ

Constănţeni internaţi în stare GRAVĂ, cu suspiciune de GRIPĂ PORCINĂ

Replica API 26 februarie 2016 | 09:28 169

Stela Halichidis, de la Spitalul de Boli Infecţioase: „Avem pacienţi care mor şi trebuie să-i resuscităm”,

Stela Halichidis, de la Spitalul de Boli Infecţioase: „Avem pacienţi care mor şi trebuie să-i resuscităm”,

Alertă la Constanţa! Mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital, existând suspiciuni că ar fi infectate cu virusul gripal de tip AH1N1. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt trei cazuri, între care două grave, pe când la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, managerul Stela Halichidis a precizat că resuscitează pacienţi încă de la finele săptămânii trecute. „Avem pacienţi care mor şi trebuie să-i resuscităm”, a spus aceasta.

Mai multe cazuri suspecte de gripă porcină au fost înregistrate la Constanţa! La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, trei persoane sunt internate pe Secţia de Terapie Intensivă, două fiind în stare gravă! „Încă nu avem rezultatele, la momentul acesta este vorba doar de suspiciune de gripă! Aşteptăm rezultatele analizelor. Sunt trei persoane internate, toate peste 50 de ani. Două cazuri sunt mai grave, al treilea este mai bine. Însă, pacienţii au şi alte afecţiuni medicale, precum diabet zaharat, afecţiuni cardiace etc. Acum au şi răcit şi aşteptăm să vedem dacă este vorba despre virusul AH1N1”, au declarat cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care au adăugat şi faptul că respectivele persoane nu sunt vaccinate.

„Resuscităm de sâmbătă”

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa se pare că situaţia este mai gravă! Potrivit angajaţilor, unitatea spitalicească funcţionează la capacitate maximă, fiind internate multe persoane în stare gravă, unele dintre ele fiind resuscitate încă de sâmbătă, 20 februarie. „Eu, în momentul de faţă, sunt cu oameni care mor. Suntem plini de gripe, nu mai avem locuri de internare şi spitalul e chiar plin de gripe! Nu s-au vaccinat oamenii când trebuie. Şi avem pacienţi care mor şi trebuie să-i resuscităm. Este problemă mare de tot cu gripa. Sunt multe decese! Am resuscitat şi sâmbătă, şi sunt şi oameni tineri...”, a declarat Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Precizăm că simptomele gripei A(H1N1) la om sunt, în general, asemănătoare cu simptomele gripei sezoniere: febră, simptome respiratorii, cum ar fi tuse şi secreţii nazale, dureri în gât. Pot apărea eventuale alte simptome, cum ar fi: dureri generalizate (în special dureri musculare), cefalee, frisoane, oboseală, vomă sau diaree (care nu sunt caracteristice gripei, dar au fost raportate în unele din recentele cazuri de gripă cu noul virus). În anumite cazuri, este posibilă apariţia unor complicaţii grave chiar şi la persoane sănătoase infectate cu noul virus. Virusul gripal A(H1N1) se transmite la persoane în acelaşi mod ca şi virusul gripei sezoniere.

Acesta se transmite de la persoană la persoană, din picăturile răspândite de la persoană la persoană, din picăturile răspândite de o persoană infectată care tuşeşte sau strănută sau, indirect, atunci când picăturile sau secreţiile din nas sau gât ajung pe mâini sau pe alte suprafeţe care sunt atinse de alte persoane, care îşi duc apoi mâna la gură sau nas, potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”.

Pe de altă parte, reprezentanții de la Direcția de Sănătate Publică susțin că nu s-a înregistrat nici un caz de deces cauzat de gripa porcină: ”Nu s-a înregistrat nici un caz de deces la Constanța din cauza gripei porcine. Astea sunt datele pe care le avem de la epidemiologie”, a declarat pentru ”Replica” Loti Popescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Constanța.

Geanina DRĂGOI, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614