REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATENȚIE, constănțeni! NU mai aveți voie să întindeți RUFELE la GEAM

ATENȚIE, constănțeni! NU mai aveți voie să întindeți RUFELE la GEAM

Replica API 3 aprilie 2021 | 23:41 18625

Hotărârea Consiliului Local nr. 77/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, a fost afișată pe site-ul Primăriei municipiului Constanța www.primaria-constanta.ro, la secţiunea Consiliu local-hotărâri de consiliu, cât şi la sediul instituţiei, începând de astăzi, 02.04.2021.

Ce prevede hotărârea!

1 Pătrunderea fără drept sau/şi răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperări! unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare, etc.

2 Scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

3 Spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice.Spălarea vehiculelor pe proprietățile private dacă se afectează în vreun fel domeniul public sau proprietățile învecinate, inclusiv prin împrăștierea vaporilor de apă rezultat din spălarea vehiculelor.

4 Întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor.

5 Curățarea covoarelor pe domeniul public.

Cei care nu respectă prevederile, poti fi sancționați cu amendă contravențională de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă știți care este legea sa o trimiteți că eu am căutat și nu am găsit nimic
1
0
Da care este legea care interzice să pui rufele la uscat mai exact
1
0
Dominilor rufele uscate in apartament produce mucegai pe pereti in apartament iar daca le usuci afara aerul rece cit si soarele distrug bacteriile si microbii iar rufele trebuiesc uscate la aer si in soare daca nu ma credeti pe mine intrebati si parerea unor medici .cu ce oare deranjeaza ca tu vezi la balcon rufele mele tu nu ai la fel ca si mine rufe?nu ma vezi zilnic pe strada imbracat cu aceleasi rufe?lasa ti fitele si sa vedem adevaratele probleme
1
0
alo domnilor jurnalisti punctu 4 este interpretat gresit! nu pomeneste nimic de rufe la balcon. Dezimformati aiurea! Cat despre consilieri ce sa zic le vin ideile pentru hotarari stand pe cacastoare apoi le pun in aplicare.
1
0
Da mai,primaria a rezolvat absolut toate problemele urbei,singura problema asta era..
7
1
Rufele se pot usca si in casa fara masina de uscat rufe! E plin comertul de stative pt rufe 20 30 de lei, adica putregaii pesedisti postaci dau cu hate unei hotarari locale in care te amendeaza daca arunci gunoaie pe strada... bine avand in vedere ca voi ca oameni sunteti niste gunoaie e cam greu...
6
6
Va faceti ca ati uitat ca asta era proiectul PSD si ca era de mult in vigoare...
3
7
Si spunea fiitu octav, votatil pe tata si oaamenii lui ca o sa fie bine. Ia uite ce bine e sa ne kakam oe voi
8
6
Asta era ultima problema in oras
11
6
In tarile civilizate sunt spatii speciale la demisol,subsol sau la fiecare etaj pentru spalat si uscat rufe,paturi,covoare...Tot asa cum este si lift pentru cladiri doar cu 3-4 etaje.Vrei civilizatie ca-n vest cand noi locuim in niste cutii de chibrituri unele si fara balcoane, daramite alte facilitati.
17
5
Sa vina amiralul de pluta sa sufle in rufe pana se usuca
26
6
mai sa fie, numai martalogi si martaloage in consiliile astea fara folos,daca nu usuci rufele la soare se vor inmultii boalele,de parca nu ar fi suficiente,sau asta o fi si scopul
18
7
E adevarat ca in tarile civilizate nu vezi o rufa la balcon, te amendeaza de nu te vezi ... si ne place si noua ... Dar nivelul lor de trai nu suporta comparatie. Masini de spalat cu uscator, spatiu de uscat rufe sau rufe intinse la nivelul balcoanelor... in balcon sau spalatorii . Mai avem pana acolo.
27
4
Tokyo e ani lumina departare de Constanta in tereni de civilizatie. Acolo rufele se usuca la soare pe balustrazi, balcoane deschise foarte vizibile din strada. Consiliul Local Constanta se pare ca e prea ignorant sa inteleaga ce e ala consum zero de energie la uscatul rufelor dar se da rotund la Ziua Pamantului.
23
5
Masura ok pentru civilizatie. Problema este cum o aplici prin Piata Chiliei & Henri Coanda?
33
4
Cand o sa vad un local, ca amendeaza un ceafa lata tatuat, atunci o sa cred. Sa ne zica kitz kitz, unde MM sa uscam rufele? Nu toti avem vile in Eforie. Nimic pentru contribuabil, doar sa luati pielea de pe el. Probabil ca o consiliera a fost deranjata de izmenele cacanii, puse la uscat de vreun vecin. Bine ca le-ati rezolvat pe toate si ramasese izmenele in soare. Vai de PM, ce teapa ne-am luat ca am votat Constanta altfel. Chiar e altfel. Psd, te regretam, iarta-ne!
22
13
Pt multi semenii sansele de supravetuire sunt reduse nu neaparat din cauze imputabile lor, si singura cale de supravetuire era recuperarea de materiale aruncate de altii.Lipsiti de aceasta varianta , probabil vor fi aruncati in sfera infractionalitatii pt ca nu vad o mare firma angajand unul fara scoala.In plus, reciclarea are o importanta economica imensa:scade poluarea, ajuta alte categorii sarace sa supravetuiasca,salveaza de la pierzanie lucruri valoroase,.carti, obiecte de colectie,
10
7
aveti ce a-ti votat
21
10
Bine ca aia din mamaia nord cu apartamentele de lux apartin de navodari ,ca nu stiu ce mai faceau daca nu mai aveau voie.
16
2
Mai mwistule, ai terminat cu parcarile si ai inceput cu chilotii lu mata mare, cacaneam pe sufletul vostru
25
11
Aruncatul hartiilor ambalajelor la noi si pe scari arunca plus chistoace de tigara iar de scuipat avem parte permanent cate un urangutan care iti debordeaza in fata tot ce aduna din plamanii lui
19
0
Pai oamenii nu au voie nici sa respire decat printr-o carpa, ce sa mai zic de rufe
15
4
Propun celor care au votat, sa faca cheta sa imi cumpere uscator de rufe!!
19
9
peste saraciile din cta
20
12
Pe carici tip nadia cauzgarci
5
6
in cocolino si papuci pufosi am voie?
26
3
Fericirea turnatorilor si a pensionarilor din spatele draperiilor!
35
10
Dacaxcineva arunca chistokul pe geam la semafor, tu ca martor poti sa-i s pixul,,,nu esti tu legea,,,!
15
17
Daca in trafic am filmat cu camera de bord pe cineva care arunca chistocul sau gunoaiele din masina, se pot lua masuri impotriva lor?
29
8
Ok. Vrem sa vedem ca aplicati aceste amenzi. Puteti sa incepeti cu zonele pastorite de primarie, cartierul zburatorului HC, continuati cu piata Chiliei...si cu televiziunile dupa voi sa vedem ca se aplica!
59
0
pai si moldovenii care bat covorul in spatele blocului ce vor face de Paste ? dar pirandele din Piata Chiliei care scot budigaii la uscat afara ??
44
2
Da la mwie pot sa va dau in loc de rufe la uscat. Intreb pentru un prieten ca vrea sa va dea la mwie
23
17
In sfarsit,un pas spre educatie!Felicitari!
50
23
Ce drak am votat ? Aceiasi tembeli ???
38
24
poate aud si boii de la primaria mangalia.zona lidl,gara,plina de boarfe atirnate peste balcon.fara pute de mori de la detergenti ieftini furati din hoteluri!
21
18
avem o conducere de imbecili s au mi se pare mie
44
29
Foarte bine ! Duceti-va izmenele in fata la primarie !
82
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218