REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţeni, voi ştiţi ce fel de maioneză cumpăraţi? Iată ce conţine

Constănţeni, voi ştiţi ce fel de maioneză cumpăraţi? Iată ce conţine

Replica API 10 mai 2016 | 00:00 226

Magazinele sunt pline de aşa ceva!

Magazinele sunt pline de aşa ceva!

Protecţia Conusmatorului a analizat 21 de produse tip maioneză, pe baza informaţiilor de pe eticheta, provenind de la 5 producători / furnizori / distribuitori: Polimark Food SRL, Mega Image SRL, Dr Oetker RO SRL, Marathon Distribution Group SRL, Unilever South Central Europe SA.

Comparativ cu studiul anterior pe aceeaşi categorie de produse, care a avut loc în anul 2015, putem sesiza existenţa produselor fără aditivi alimentari, în procent de 14,28%, dar şi un plus de E-uri, produsul cu cele mai multe e-uri având în compoziţie 8 E-uri. Astfel, 14.28 % din produsele analizate au în conţinut 0 E-uri; 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 1 E; 28.57 % din produsele analizate au în conţinut 2 E-uri; 4.76 % din produsele analizate au în conţinut 3 E-uri; 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 4 E-uri; 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 5 E-uri; 14.28 % din produsele analizate au în conţinut 7 E-uri; 9.52 % din produsele analizate au în conţinut 8 E-uri.

80.95% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe eticheta tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: ou şi/sau muştar. Toate produsele ce fac prezentul studiu au menţionat pe eticheta cantitatea, această fiind împărţită în grame sau litri. Gramajul este menţionat în cazul a 38.09% din produsele analizate, cu valori cuprinse între 150 - 430 g/produs, iar volumul în cazul a 61.91% din produsele analizate, cu valori cuprinse între 225 – 720 ml/produs.

Valorile nutriţionale sunt menţionate pe eticheta în cazul a 90.47% din produsele analizate: valoare energetică este cuprinsă între 243 – 790 kcal/100g, iar carbohidraţii au o valoare cuprinsă între 0.2 – 202 g/100g. 71.42% din produsele analizate au menţionat pe eticheta cantitatea de ulei, sub formă de prezentare ulei de răpită, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline rafinat sau ulei vegetal, cu valori cuprinse între 25% şi 83%. 80.95% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe eticheta tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: ou şi/sau muştar.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţă românească, derulat de InfoCons şi a fost realizat în perioada 10 Aprilie – 15 Aprilie 2016, pe baza informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip maioneză existente pe piaţă românească.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218