REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănţenii ar putea viziona filme 3D la Cinema Republica

Constănţenii ar putea viziona filme 3D la Cinema Republica

Replica API 6 martie 2012 | 00:00 132

Proiect de 2 milioane de euro

Proiect de 2 milioane de euro

Într-un viitor apropiat, constănţenii ar putea să urmărească filme 3D în sala cinematografului Republica. Cinema Republica, aşa cum era cunoscut în perioada de după Revoluţie, a avut un succes răsunător în perioada în care funcţiona. Era în topul cinematografelor din ţară, la concurenţă cu Cinema Patria, din Bucureşti. În prezent, cinematograful Republica este o ruină. Nimic nu mai aminteşte de vechiul loc unde ajungeau zilnic sute de constănţeni.

După ani întregi cât a stat închis, cinematograful "Republica" ar putea fi acum reabilitat cu fonduri europene. Ambiţiosul proiect a fost deja depus, urmând ca Agenţia de Dezvoltare Regională care se ocupă de evaluarea proiectului, să se decidă dacă va aloca fondurile necesare renovării cinematografului. În momentul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat că este posibil ca cinematograful să fie reabilitat cu fonduri europene, au existat voci care au exclus din start posibilitatea unui nou început pentru Cinema Republica. Cârcotaşii spun chiar că era mai bine ca cinematograful să fie preluat de către un investitor privat, decât să intre pe mâna Direcţiei Judeţene a Distribuţiei Exploatării Filmelor Constanţa, din cadrul Consiliului Judeţean. Cât despre directorul Direcţiei Judeţene a Distribuţiei Exploatării Filmelor, Gabriel Tufeanu, el spune că Cinema Republica are toate şansele să intre în renovări din momentul în care Agenţia de Dezvoltare Regională va aloca fondurile necesare reabilitării. Suma necesară pentru ca vechiul cinematograf să fie transformat într-unul de top este de 2 milioane de euro: "Urmează ca organismul care se ocupă de evaluarea proiectului să se decidă dacă este eligibil. În funcţie de acest răspuns, o să putem să primim şi finanţarea de 2 milioane de euro, care ar salva acest cinematograf", ne-a declarat Gabriel Tufeanu. Dacă ambiţiosul proiect va fi aprobat, în sala vechiului cinematograf se vor urmări filme 3D, iar capacitatea locurilor din sala de vizionare a filmelor se va mări de la 500, la 750. În administrarea Direcţiei Judeţene a Exploatării Filmelor se mai află şi cinematograful "Cinema Eforie Sud" din oraşul Eforie şi alte trei grădini de vară. Este vorba despre grădinile de vară "Eforie Nord", "Saturn" şi "Venus", de pe litoralul românesc. "Şi cinematograful 'Cinema Eforie Sud' a fost cosmetizat. Urmează să aducem mici reparaţii grădinilor de vară, în măsura fondurilor", a mai menţionat Gabriel Tufeanu.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218