REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constănțenii au aplaudat și au dansat tango sub clar de lună

Constănțenii au aplaudat și au dansat tango sub clar de lună

Replica API 31 iulie 2017 | 01:05 344

Sunset Sea-mphony 2017

Sunset Sea-mphony 2017

Proiectul „Sunset Sea-mphony 2017” a debutat sâmbătă, 29 iulie, cu două concerte, susținute de orchestra Bigg Dimm a’Band, din Cluj, pe faleza Cazinoului din Constanța.

Sute de constănțeni au asistat la cele două concerte. Unii au venit special pentru ele, alții au auzit muzica și s-au oprit pentru a asculta. Orchestra din Cluj, compusă din peste 20 de instrumentiști, a interpretat arii din opere celebre, cum ar fi Nessun Dorma, dar și reinterpretări ale unor coloane sonore, ca de exemplu cele din „Gladiatorul” și din serialul „Urzeala Tronurilor”. Au fost și arii din tangouri celebre, în timpul cărora doi constănțeni au demonstrat că se poate dansa tango sub clar de lună, pe faleza Cazinoului.

„Pentru noi a fost o experiență unică. S-a creat o legătură puternică între public și orchestră, o legătură ca în niciun alt gen de spectacol”, a spus dirijorul Răzvan Metea. Și pentru orchestra sa a fost o experiență inedită să cânte în aer liber la malul mării, pe scaune, fără podium, înconjurați de public.

„Este frumos, Constanța avea nevoie și de astfel de evenimente. Este poate pentru prima dată pentru mult timp când se întâmplă lucruri de care suntem mândri”, a spus o doamnă care a venit pe faleză special pentru concerte. Publicul a fost eterogen, fiind alcătuit atât din turiști, cât și din constănțeni, atât din copii, familii cu bebeluși, cât și din pensionari.

Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Acestea se vor desfășura pe platoul din zona grupului statuar „Pescarii”, până pe 12 august 2017, și în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 – 27 august 2017.

Publicul poate asista în mod gratuit la toate concertele.

„Am creat acest proiect pentru că noi suntem convinşi că oraşul Constanţa are nevoie de evenimente culturale de calitate. Îi asigurăm pe constănţeni şi pe turişti că vor urmări spectacole deosebite şi mulţumim pe această cale Primăriei Constanţa pentru încrederea în acest proiect şi pentru finanţarea acordată. Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât şi pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock”, a declarat managerul proiectului, Georgiana Rusu.

Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg şi cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fst stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie acelaşi.

Din repertoriu fac parte, printre altele, Ouverture – Wilhelm Tell, Spărgătorul de nuci - Ceaikovski, Galop infernal – Offenbach, Marşul toreadorilor – Carmen, de Bizet, Marşul triumfal – Aida, Radetzky marsh – Strauss, Anotimpurile – Vivaldi, Dansul beţivilor – Traviata, Rondo a la turca – Mozart, Rapsodia 1 – Enescu, Hora staccato – Grigoraş Dinicu, Balada – Ciprian Porumbescu, Simfonia nr 5 – Beethoven, Dunărea albastră - Strauss, Valurile Dunării – Strauss, Bolero – Ravel, melodii de pe coloana sonoră a filmelor Superman, Rocky, Cei 7 magnifici, Războiul Stelelor, Misiune imposibilă, Pulp Fiction, Love story, Naşul.

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. şi este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, cu suma de 334.800 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920