REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constănțenii au ÎMPÂNZIT PÂRTIILE din SINAIA

Constănțenii au ÎMPÂNZIT PÂRTIILE din SINAIA

Replica API 26 decembrie 2020 | 00:00 7756

Mai mulți pasionați ai sporturilor de iarnă s-au înghesuit în ultima perioadă pe pârtiile de schi de la munte. Printre aceștia s-au aflat și constănțeni. Foarte important este faptul că cei care vor să se aventureze și să facă o escapadă la munte ar trebui să știe că dacă nu respectă regulile pe domeniul schiabil din Sinaia pot primi o amendă de 2500 de lei.

Românii au dat fuga la munte de Crăciun, iar vremea ține cu ei. Zăpadă pe pârtii este încă de săptămâna trecută iar iubitorii de sporturi de iarnă nu au ezitat să se aventureze alături de familie sau de prieteni. Odată cu deschiderea oficială a sezonului de schi, la telefericele de pe pârtii s-au format cozi uriașe, ca în plin sezon fără pandemie. În primele zile, iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai s-au înghesuit să urce pe munte. Printre cei care au ajuns la munte în ultimele zile au fost și constănțeni, nu puține fiind autoturismele cu numere de Constanța ce au poposit în stațiunile montane românești.

Militarii vor sprijini asigurarea măsurilor de protecție pe pârtii

Pârtiile au fost pline, însă turiștii sosiți se pare că nu prea au respectat măsurile, astfel încât a fost solicitat și ajutorul Batalionului 21 Vânători de munte. Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani și poliție pentru asigurarea respectării măsurilor anti Covid la Cota 1000, 1400, 2000 și în Valea Soarelui și Valea Dorului. Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecție, Comitetul a decis să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

2500 de lei amendă pentru cei care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia

Totodată, Primăria Sinaia a anunțat și faptul că vor fi aplicate amenzi celor ce nu respectă regulile domeniului schiabil.

Sunt pasibili de amenzi cei ce nu respect regulile sanitare stabilite de lege, cei care nu respectă programul de funcționare al tranportului pe cablu dar și alții. „Ne dorim ca iubitorii muntelui să rămână în siguranță pe domeniul schiabil al orașului Sinaia, de aceea am solicitat sprijinul forțelor de ordine care să îndrume oamenii pe pârtiile de schi și să se asigure că respectă regulile sanitare stabilite prin lege. O măsură suplimentară pe care am luat-o vizează sancționarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalațiilor de transport pe cablu și care sfidează regulile bunului simț. Nu tolerez exprimările de tipul „Hai că a venit taxiul!” ale celor aflați sub influența băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aer curat de munte,sport si bunadispozitie,nu tb pedepsiti oamenii destepti din cauza ......
1
0
Nu e nici o carantina in Constanta, totul e pe hartie, politia nu opreste pe nimeni. M-am plimbat linistit peste tot prin Constanta si prin afara orasului.
7
1
Serios? Asta i stire? Poate au numere de Constanta si locuiesc in Bucuresti.
6
2
ii vada, ii inteleg pe medici, de ce sa isi riste viata cu asemenea oameni care nu tin la sanatatea lor? va meritati moartea
2
7
Analfabetii functionali
6
3
cu bonuri o platim pe mata ca sa-i dam muie ai inteles?
1
6
Comentarii de kkt !! Toata vara am suportat toti taranii covizi din toata tara pe litoral si ne au imbolnavit orasul. Roata e rotunda retarzilor
20
2
cum plm au ajuns la munte cand cta e in carantina
12
7
De ce politia nu s a autosesizat?cum au ajuns ei la munte?cum au iesit din oras?daca aveau domiciliu pe raza municipiului Cta carantinat cum au ajuns acolo? Sa respectam legea cica?mooie baga mi as pl n voi.legea e doarpt prosti.doar prostii o respecta.jmecherii nu...si nu li se intampla nimic.moe jandarmeria si politia romana.
16
6
Am auzit ca au facut sondaj dar mucani nu erau
3
3
De cretini si de prosti. Orase carantinate dar ei fac ce ii duce bibilica, se duc si stau bot in bot cu sute de mii de oameni. Multi prosti sunt in gradina ta, Doamne.Bai, astia care faceti ca va taie mintea, nu va mai reproduceti, ca umpleti pamantul de fraieri.
11
7
daca au nr de CT, nu inseamna ca obligatoriu sunt din orasul tiganizat de la malul marii. pot fi turisti din alte localitati din judet, necarantinate ca romanii tiganizati din tristul oras Constanta.
14
7
De cretini analfabeti
6
4
cum au parasit un oras carantinat?
19
6
Craciun fericit ! Aici e liber ! Nu mai este pelerinaj crestin ortodox, rugatori la Dumnezeu si Sfinti, nu ii mai deranjeaza la suflet, la ureche si la ochi pe presedintele Iohanis,Arafat, prefecti, primari, etc., si pe alte autoritati, pe ,,fortele de ordine..." executante religios...Doamne fereste pe hulitorii lui Dumnezeu . Nu mai este moblizare de forte aici..Pentru crestini. Doamne fereste ! Sanatate !
5
3
Amenda la toti
7
8
Deci constantenii au impanzit partiile. Bine ca am aflat ca le au impanzit. Sunt impanzite.
16
3
Legea e pentru catei
11
2
deci smecherii ca Picu si altii au parte de alte legi. Pentru unii e ok sa mearga la munte. In schimb, puletii ca noi stam acasa si respectam reguli. Nu ne facem bine niciodata, oricat de exponential ar creste spiritul civic fals a lui Nicu Picu
19
2
toate primariile au plecat la munte pe ...bonuri si cand vin suna d s peul!
20
5
O sa cersim ca sa-i dam lu' nevasta-ta o muie vartoasa ! Cu ce idiot traieste langa ea ... sigur este pofticioasa !
8
16
Prost esti gigi.. mai bine taci
12
12
sa.i vezi dup14 Ian cum impinzesc spitalele!cit de smecheri o sa fie atunci,cum o sa cerseasca un loc la ati,cine mai e cA ei...? bouarilor!
28
26
La schimb,asta vara au fost ei la mare si acum sunt cei din Cta la munte.Au iesit pe unde au gasit cale libera, ca doar nu are porti ferecate, cetatea.
28
2
Parca orasul e in carantina si nu ai voie sa iesi decat pentru anumite probleme. Noi mergem la piata cu declaratia in buzunar, mai luam si amenzi, si astia sunt la ski?
52
7
Daca asa au vazut ei in Las Fierbinti
28
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218