REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Constănţenii au participat la slujba de Florii de la Arhiepiscopie

Constănţenii au participat la slujba de Florii de la Arhiepiscopie

Replica API 25 aprilie 2016 | 00:12 270

Creştinii ortodocşi au sărbătorit ieri Floriile, adică Intrarea Domnului în Ierusalim, unde Iisus a fost întâmpinat cu ramuri de măslin şi finic. Duminica Floriilor este o sărbătoare fără dată fixă, comemorată în fiecare an în ultima duminică dinaintea Paştelui. Pe 24 aprilie, constănţenii participat la sluja oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi, la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

ÎPS Teodosie

Tot pe 24 aprilie s-au împlinit 15 ani de când ÎPS Teodosie a fost numit arhiepiscop al Tomisului. În timp ce unii s-au trezit dis de dimineaţă pentru a face un grătar în locurile special amenajate, cei mai mulţi s-au decis să vină la catedrală pentru a participa la slujbă. Prima parte a acesteia s-a oficiat afară, iar ploaia care începea să-şi facă apariţia nu i-a speriat pe credincioşi, mai ales pe aceia care au venit echipaţi cu umbrele. Însă la scurt timp, slujba s-a mutat în biserică. Adulţi şi copii deopotrivă au rostit în cor Crezul şi au ieşit să aprindă lumânări, după care s-au întors în biserică.

Potrivit crestinortodox.ro, „Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim este singurul moment din viaţa Sa pământească în care a acceptat să fie aclamat ca Împărat. Duminica Floriilor este precedată de sâmbăta lui Lazăr, zi în care Biserica pomeneşte minunea învierii din morţi a lui Lazăr săvârşită de către Domnul Iisus Hristos”. În această zi se sfinţesc prin rugăciunr şi stropire cu agheasmă, ramuri înmugurite de salcie, care sunt împătţite creştinilor. Ele amintesc de ramurile de măslin şi finic cu care a fost întâmpinat Mântuitorul. Cu acestea, după ce au fost sfinţte la biserică, credincioşii împodobesc icoanele, uşile şi ferestrele.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369