REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constănţenii, campioni la lipsa centurii de siguranţă. Preferă să apeleze la tot felul de tertipuri

Constănţenii, campioni la lipsa centurii de siguranţă. Preferă să apeleze la tot felul de tertipuri

Replica API 9 iulie 2016 | 00:16 268

Şoferii constănţeni, pe lângă alte abateri, putem spune că sunt campioni şi la amenzile pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Scuze există, bineînţeles, şi se leagă de grabă, de faptul că doar ce au decuplat-o, doar ce au pornit de pe loc etc. În plus, conducătorii auto au apelat şi la metoda de a păcăli sistemul vehiculului cum că centura ar fi cuplată. Însă, Poliţia Română atrage atenţia şi subliniază că este vorba despre un joc periculos cu... moartea.

Una dintre măsurile elementare de siguranţă este purtarea centurii în timpul deplasării vehicului. Atât de simpluu şi, totuşi, atât de dificil. Chiar dacă procedeul în sine este unul cât se poate de uşor, şoferii au încercat să găsească tot felul de metode pentru a „fenta” sistemul maşinii, şi aici ne referim la acel sunet care se activează când centura nu este cuplată. Multe dintre victimele accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranţă.

O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă, spun oamenii legii. De asemenea, de multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa. Centura de siguranţă este aliatul tău! Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!”, potrivit poliţiştilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614