REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii cer limitatoare de viteză la trecerile pentru pietoni!

Constănţenii cer limitatoare de viteză la trecerile pentru pietoni!

Replica API 2 martie 2016 | 23:42 240

Prea mulţi vitezomani

Prea mulţi vitezomani

Sursa foto: limitatoareviteza.ro

Un constănţean a sesizat Primăria Constanţa cu privire la producerea mai multor accidente rutiere pe străzile din municipiu. Acesta a cerut să fie montate limitatoare de viteză în zona trecerilor pentru pietoni, pe bulevardele I.C. Brătianu, Aurel Vlaicu, dar şi pe mai multe străzi întucât, spune el, evenimentele nefericite se produc pe fondul vitezei excesive.

„Bună ziua! în 2 săptămâni, pe bulevardul I.C. Brătianu au avut loc 2 accidente soldate cu 2 fete rănite grav, şi amândouă pe trecerea de pietoni. Pe bulevardul 1 Mai la fel. O femeie cu un copil, suferind traumatisme craniene severe, pe Nicolae Milescu la fel. Chiar eu era să fiu luat pe sus pe trecerea de pieton de pe strada Nicolae Milescu. Şi toate din cauza faptului că şoferii circulă cu viteză excesivă fiind drum drept şi destul de lung de la semafor până la trecere. Vă rog să luaţi măsuri urgente şi să montaţi la loc acele dâmburi la orice trecere de pietoni din oraş şi nu acele dâmburi din cauciuc, preferabil din beton cum au vecinii bulgari şi totodată o camera video că să nu mai întâmpinăm astfel de accidente. Ce ziceţi, se poate ? Sunt mai importante planetarele maşinilor decât viaţa pietonului?”, este scris în sesizarea lui Zissi Z., adresată Primăriei Constanţa.

Administraţia locală a precizat că sesizarea a fost înregistrată pe 29 februarie şi înaintată spre soluţionare. Prin urmare, există posibilitatea ca limitatoarele de viteză să urmeze a fi montate. Amintim că, în data de 24.02.2016, în jurul orelor 18.24, un bărbat, de 27 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa, pe banda nr. 2, dinspre strada Theodor Burada către strada Dezrobirii şi ajungând la marcajul pietonal din dreptul Staţiei de Ambulanţă Constanţa, a surprins şi accidentat o tânără, de 19 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal din partea dreaptă a conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului.

Tot pe I.C. Brătianu, la finele lunii ianuarie, un pieton a fost lovit de un autoturism în zona magazinului Lidl. Şi pe Aurel Vlaicu au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, între care şi cel din data de 11.02.2016, când, în jurul orelor 16.31, o femeie de 32 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, banda nr. 2, dinspre bulevardul Tomis către strada Baba Novac şi, ajungând la marcajul pietonal după intersecţia tip sens giratoriu dinspre Tomis cu aleea de acces intrare ieşire complex Maritimo, a surprins şi accidentat un tânăr de 16 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătoarei auto.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218