REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţenii cer limitatoare de viteză pe I.C. Brătianu şi Dezrobirii

Constănţenii cer limitatoare de viteză pe I.C. Brătianu şi Dezrobirii

Replica API 10 septembrie 2016 | 00:09 255

După ce trecerile pentru pietoni din zona Cora – Brătianu au fost mutate și traficul rutier s-a mai fluidizat puțin, iată că locuitorii urbei de la malul mării cer montarea unor limitatoare de viteză. Ei consideră că se circulă cu viteză și pietonii sunt prea expuși pericolului. Primăria Constanța va analiza situația.

De când a fost amenajat sensul giratoriu de la Cora, de pe bulevardul I.C. Brătianu, constănțenii au început să se plângă cu privire la traficul rutier, care devenise infernal, mai ales că trecerile pentru pietoni din zonă erau amplasate anapoda. Astfel, Primăria a analizat situația, apoi, în colaborare cu polițiștii rutieri, a decis o reamenajare. Acestea au fost mutate dar și modificate, în sensul că obligă pietonul să se uite în direcția de unde vine vehiculul. Prima parte a carosabilului se traversează așa cum a fost și până acum, după care, la mijloc, se află un culoar ce-l obligă pe trecător să meargă puțin paralel cu sensul de mers al mașinilor, însă cu fața spre vehiculele ce vin. Și, cum această situație a fost oarecum rezolvată, totuși oamenii consideră că utile ar fi și niște limitatoare de viteză. "La trecerile de pietoni de la Cora şi Dezrobirii ar trebuie puse nişte înălţătoare pe şosea înainte de ele... Maşinile vin cu viteză şi mai mereu sunt scrâşnete de frână. Deh, pietonii cred că zebrele sunt ca un zid în faţa maşinilor şi de multe ori nu se asigură la traversare", a scris un bărbat Primăriei. Reprezentanții Administrației Locale au înregistrat sesizarea și vor analiza propunerea, urmând a lua măsurile ce se impun.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614