REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănţenii cer să se monteze piloni în cartierul Tomis Nord! „Dau maşinile peste noi”

Constănţenii cer să se monteze piloni în cartierul Tomis Nord! „Dau maşinile peste noi”

Replica API 13 februarie 2017 | 23:49 356

În pericol

În pericol

În Constanţa s-au montat piloni pe mai multe străzi pentru a împiedica şoferii să mai parcheze pe te miri unde. Trotuarele erau împânzite mai mereu de maşini, blocând trecerea pietonilor şi, în unele cazuri, şi circulaţia, aşa că autorităţile au hotărât că este timpul să se ia nişte măsuri. Cu toate acestea, constănţenii încă cer montarea de pilon pe unele străzi din oraş, pentru că, susţin că nu pot merge pe trotuar şi riscă în orice moment să fie loviţi de vreo maşină. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, pe stradă sunt nevoiţi să meargă şi copii.

Este cunoscut faptul că multe trotuare din oraş sunt arhipline de maşini pe care şoferii le parchează acolo fie pentru că nu găsesc loc în altă parte, fie din comoditate etc. Cert este că acest lucru îngreunează trecerea pietonilor şi uneori şi circulaţia de pe carosabil. În cartierul Tomis Nord spre exemplu, pe strada Cpt. Dobrilă Eugeniu, obişnuiesc să se parcheze foarte multe maşini, iar pietonii riscă să fie acroşaţi în orice moment.

„În Tomis Nord, pe strada Cpt. Dobrila Eugeniu, nr 26, vis-a-vis de Fillicori, pietonii în speţă elevii care merg la Şcoala nr. 38 şi copiii care merg la grădiniţa “Amicii”, nu pot merge decat pe stradă, deoarece trotuarul este plin de maşini! Am dori să se pună piloni pe trotuar că să putem merge civilizat nu să dea maşinile peste noi pe stradă!”, se arată în sesizarea unei constănţence. Menţionăm că montarea de piloni ar putea rezolva şi o altă problemă cu care se confruntă cetăţenii din Tomis Nord şi anume aglomeraţia care se produce dimineaţa din cauza părinţilor care îşi aduc copiii cu maşina la şcoală.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă pe strada Dobrilă Eugeniu. Când începe şcoala şi grădiniţa este teroare. Nu mai ştiu pe unde să o iau cu maşina dimineaţa. Trebuie să mă trezesc mai devreme ca să nu prind strada blocată de părinţii care vin să îşi lase odraslele la grădiniţă. Mă întreb, trebuie să parcheze fix pe mijlocul străzii?”, susţinea recent o altă constănţeancă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nici tomis nord nu are parcari. Dar na putoare multa.
1
0
Cu banii care se incaseaza ca impozit auto de ce nu se construiesc parcari. Unde se duc acei bani si nu putini. Pentru ..heh.. poate tu esti la stadiul de trotineta ca atata minte ai
4
1
Sa se monteze stalpi si pe str Unirii, nu putem circula pe trotuare.
1
2
Selectia naturala,scapa cine poate carcotasii astia mai trebuie rariti, Grindene pune-le ceva in pensie, de la Ciocarlia incolo nu e deloc aglomerat!
2
1
si cand prindem acum pietoni pe strada si nu e trecere, il putem calca pe cap cu roata
4
2
aveti dreptate toti, dar totusi daca voi parcati masinile pe trotuare noi pe unde circulam pe sosele?????
4
2
Cartierul Tomis Nord este la marginea orasului ,f aproape de camp ,nu merita atentie zona aia
8
1
Pietonii sunt intotdeauna nemultumiti de parca numai ei exista in trafic!
7
3
Impozitul pt masini cu motoare mari e deja pe acolo. La 3000 cmc e 2200 de lei pe an.
9
1
Impozitele pentru mashini sunt glumitza. Maritzi impozitul la minim 2500 ron de tigaie si 4500 de suv si se rezolva.....
5
16
pai javrele nu stiu de unde sa mai scoata bani pentru scroafele cu curu mare din primarie si tot pe saraci soferi trag!!!
13
5
Pe str dobrila eugeniu se pot face parcari !!! e spatiu !!! rezolvarea la noi e de doi lei...piloni piloni piloni......
17
1
Cu banii dati pe piloni mai bine sa amenajeze primaria parcari. Soferii platesc impozite pt masini asa ca merita si ei niste licui de parcare . Asa cum pt biciclisti s-a facut pista de biciclete sa se faca parcari si pt soferi ca de aia platesc impozitpe masina.
18
3
Saracii de ei! Vor piloni pe trotuare? Nu vor si niste perne pe trecerile de pietoni? Ca sa le atenueze caderea ca tot se arunca pe treceri de parca se arunca in pat! Saraci si invidiosi! De aia nu au masini!
13
16
au construit bloc langa bloc, nu exista locuri de patrcare si voi in loc sa construiti parcari supratejate puneti stalpisori si cheltuiti o gramada de bani aiurea
24
3
Si pe badea cartan si pe bdul tomis e la fel..strada de duce spre scoala 7 la fel.Fa si parcari ptr masini totusi.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218