REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constănţenii cu Audi, în atenţia Poliţiei: este căutat un şofer care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni şi a fugit!

Constănţenii cu Audi, în atenţia Poliţiei: este căutat un şofer care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni şi a fugit!

Replica API 3 octombrie 2014 | 07:08 285

Şoferul care a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni din zona Liceului C.A. Rosetti din municipiul Constanţa, iar apoi a dat bir cu fugiţii, este căutat în continuare de către poliţiştii rutieri. În urmă cu câteva zile, o femeie în vârstă de 70 de ani a vrut să traverseze strada pe trecerea de pietoni moment în care a fost lovită în plin de către un şofer. Acesta din urmă nu s-a deranjat să oprească, însă, la locul accidentului i-a rămas o oglindă retrovizoare.

Poliţiştii s-au mobilizat rapid şi au reuşit să-şi dea seama că este vorba despre o maşină marca Audi, de culoare gri, avariată pe partea stângă. Femeia lovită s-a ales cu numeroase traumatisme. Membrii unui grup activ pe un site de socializare au decis să dea o mână de ajutor polițiștii constănțeni, postând următorul mesaj: „Autoturismul marca Audi A6 de culoare gri care a lovit un pieton duminică seară, pe bulevardul 1 Mai, în jurul orei 19.45, este căutat acum de Poliție prin filtre în orașși prin județ. Bănuiala noastră este că acesta a lăsat mașina într-un loc ferit pe undeva! Ce ştim însă este că, atunci când a lovit pietonul, și-a spart carcasa oglinzii, aspect după care au și fost recunoscute marca și modelul de către oamenii legii. Dacă observați un Audi A6 de culoare gri undeva în oraș cu o bucată din oglindă spartă, rețineți numărul de înmatriculare (dacă este posibil, faceți-i și o poză și contactați unul dintre administratorii grupului Info Trafic sau Radare Constanţa). Vă mulţumesc“. Pentru a da de urma autorului, reprezentanţii Biroului Rutier Constanţa au verificat, până acum, peste 100 de autoturisme marca Audi, însă în baza de date a Serviciului Rutier sunt mii de autoturisme de acest gen. Sunt vizate mărcile Audi A3, A4 şi A6 din perioada 2005-2008. Toţi şoferii care deţin un astfel de autoturism vor fi chemaţi la audieri. „Suntem în curs de verificări.Nu acceptăm scuze în legătură cu prezentarea la sediu. Dacă cineva ne refuză sau începe să caute scuze, este clar că e ceva în neregulă. Însă oamenii au fost cooperanţi, nu am avut probleme”, a declarat Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa. Vor fi verificate şi în zilele următoare, inclusiv maşinile înmatriculate în Bulgaria. Poliţiştii nu exclud nici varianta ca maşina implicată în accident să fie ascunsă printr-un garaj. Mai mult, dacă bărbatul care a accidentat-o pe femeie îşi va duce autoturismul la un service auto, iar reprezentanţii acestuia vor purcede la reparare fără autorizaţie eliberată de Poliţie, atunci mecanicii riscă să se aleagă cu un dosar penal. Nici fugarul nu va scăpa de dosar penal pentru vătămare din culpă şi părăsirea locului accidentului. Abia în urma unei expertize de specialitate se va putea stabili viteza cu care se deplasa acesta în localitate şi dacă putea evita nenorocirea. „S-au făcut verificări inclusiv în judeţe limitrofe. Am găsit o legătură între proprietarii de autovehicule din judeţele limitrofe şi municipiul Constanţa. Sunt oameni care au stat în Constanţa şi acum sunt în alte judeţe şi au în proprietate un autoturism Audi”, a conchis Sobaru.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614