REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constănţenii de la MAI: primul general turc din România şi un fost şef al poliţiei judeţene

Constănţenii de la MAI: primul general turc din România şi un fost şef al poliţiei judeţene

Replica API 17 martie 2014 | 00:00 1362

În structuri de conducere

În structuri de conducere

Schimbările efectuate în ultimul timp în eşalonul secund de conducere al Ministerului Afacerilor Interne oferă ocazia de a vedea şi cine sunt constănţenii de la şefia unuia dintre cele mai importante ministere din România. Fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Dumitru Catană, rămâne un personaj discret, dar în graţiile mai marilor MAI, unde ocupă şi acum un post de consilier personal al ministrului. Cel mai cunoscut nume care revine la şefia MAI este cel al chestorului Gelaledin Nezir. Sau primul general turc al României, constănţeanul Nezir fiind una din figurile emblematice mai întâi al Armatei, apoi al Poliţiei Române.

Gelaledin Nezir ocupă acum, la MAI, funcţia de director al Direcţiei de Secretariat şi Protocol, dar şi-a început cariera de ofiţer, în 1987, în cadrul MApN, unde a fost comandant de pluton, locţiitor al comandantului Regimentului 40 Mecanizat "Călugăreni", comandant de pluton la Liceul Militar de Marină "Alexandru Ioan Cuza", din Constanţa, redactor la redacţia radio şi televiziune a Statului Major al Marinei Militare, ofiţer cu probleme de evidenţă şi mobilizare la Statul Major al Marinei Militare, ofiţer de presă al MApN, şef al compartimentului de Relaţii Publice al Statului Major General, director al Direcţiei de Comunicare şi Relaţii Publice a MApN, consilier al şefului Statului Major General, consilier al ministrului apărării, locţiitor al comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru logistică "General Constantin Zaharia". De la MApN a trecut la Ministerul Justiţiei, în calitatea de consilier personal al ministrului, pentru ca, în 2009, să treacă în aparatul central al MAI. Gelaledin Nezir este unul dintre cei mai titraţi ofiţeri ai MAI: a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu", din Sibiu - Arma Infanterie, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius - Constanţa, fiind licenţiat în istorie, dar şi în managementul organizaţiei la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare şi relaţii publice, dar şi unul în combaterea criminalităţii organizate, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne. A fost decorat de cinci ori în cariera sa: Ordinul Naţional "Pentru merit" în grad de Cavaler - 2004; Semnul onorific "În serviciul Patriei", pentru ofiţeri, XX ani de activitate - 2007; Semnul onorific "În serviciul Patriei", pentru ofiţeri, XV ani de activitate - 2002; Emblema de Onoare a Armatei României - 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre - 2008. Şi şeful Centrului de Coordonare a Protecţiei Infrastructurilor Critice din cadrul MAI este din Constanţa: comisarul şef Cătălina Udeanu a terminat, în 1982, Liceul de matematică- fizică nr. 1 din Constanţa. La rândul său, directorul general adjunct al Direcţiei Juridice din MAI, comisarul şef Viorel Tatu, a lucrat, între 1996 şi 2003, la Batalionul 191 Grăniceri, ulterior Poliţia de Frontieră Constanţa. De asemenea, şeful Direcţiei Medicale a MAI, chestorul Doru Bădescu, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost medic la dispensarul comunal Ostrov, din cadrul spitalului Băneasa, din Constanţa, între 1992 şi 1995, iar între 1995 şi 1998 a fost medic militar la Brigada Grăniceri Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218