REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constănţenii de pe strada Dragoslavelor sunt scandalizaţi de blocul cu 6 etaje ridicat de firma lui Pufleanu

Constănţenii de pe strada Dragoslavelor sunt scandalizaţi de blocul cu 6 etaje ridicat de firma lui Pufleanu

Replica API 21 martie 2016 | 00:00 1381

De la brânză, la construcţii

De la brânză, la construcţii

Afacerile cu brânză i-au adus unui constănţean o prosperitate cum rar întâlneşti! Şi nu vorbim despre un brand recunoscut la nivel naţional, dar trebuie să recunoaştem că descurcăreţul afacerist a adunat bănuţ cu bănuţ şi a trecut, de la lactate, la construcţii: a ridicat un hotel, iar acum construieşte, de zor, un bloc. Toate bune şi frumoase, numai că vecinii reclamă o sumedenie de nereguli. Se poate comenta că invidia ar fi la mijloc, dar, dacă cineva face o verificare cu atenţie, sesizează că o vilă învecinată cu blocul de 6 etaje plus etaj tehnic şi terasă a luat întreaga lumină a vecinilor, ca să nu mai spunem că, de exemplu ieri, banda de circulaţie a unei străzi era complet ocupată de materialele de construcţii necesare edificării imobilului la care facem referire.

În urmă cu câţiva ani, SC Lacto Panait SRL a solicitat Primăriei Constanţa aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care viza un teren de aproape 10.000 mp, delimitat de străzile Chiliei, Dragoslavelor, Mamaia şi Oneşti. Toate bune şi frumoase, PUZ-ul a fost aprobat, iar reprezentanţii firmei care a aparţinut omului de afaceri Panait Pufleanu (iar ulterior şi-a cedat părţile sociale fiului, Dumitru) au demarat lucrările. În momentul de faţă, lucrările sunt aproape de finalizare, însă între timp vecinii au răbufnit:

„Nu se poate aşa ceva. După ce că PUZ-ul a fost aprobat cu multe semne de întrebare, având în vedere că suprafaţa nu este de 10 mii de metri pătraţi, ci mai mică, ne trezim că avem curţile pline de praf şi alte bucăţi de materiale de construcţii, iar strada Dragoslavelor este blocată, pe o bandă, de nisip. Asta e deja nesimţire”. Într-adevăr, cele reclamate se confirmă, cel puţin la capitolul materialelor de construcţii înşirate în drum, aşa cum se poate observa şi din imaginile surprinse de reporterii „Replica”. Mai departe, vecinii noului bloc reclamă că sunt sceptici cu privire la respectarea normelor din domeniul construcţiilor:

„Dacă mâine-poimâine de la un etaj pune cineva o scândură de 1 metru... intră la mine în casă. E posibil aşa ceva?!”, ne relatează un locuitor al zonei. Tot acesta ne-a precizat că a luat legătura şi cu reprezentanţii Primăriei Constanţa, pentru ca aceştia să atragă atenţia investitorului să-şi respecte vecinii, de vreme imobilul, la stadiul în care se află, nu va mai putea fi demolat, mai ales că „s-a acoperit cu hârtii şi autorizaţii”. În plus, ne atrage atenţia constănţeanul, care are şi imagini doveditoare: „Iniţial, pe aşa-zisul panou de indentificare a constructorului şi beneficiarului, scria ceva de o autorizaţie emisă pentru localitatea Limanu. Ulterior, când a sesizat că nu suntem chiar neşcoliţi, a venit cu un marker şi a rectificat: Constanţa”.

„Tot la început, construcţia, conform planurilor, trebuia să fie mai mică, dar, cum legea permite, a revenit cu acei 20% de extindere. Plus, nu vedem unde vor parca maşinile viitorii locatari ai blocului. Şi asta va fi o problemă, pe viitor”, a conchis constănţeanul. Una peste alta, beneficiarul lucrării, SC Lacto Panait, îşi vede de treabă: a postat deja anunţ, iar cei interesaţi pot achiziţiona deja apartamente în noul bloc. Pe lângă acest bloc D+P+6E şi supraetajare, SC Lacto Panait are în palmares şi hotelul Maryiotis, situat pe bulevradul Mamaia, aproape de Delfinariu.

Geanina DRĂGOI, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614