REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii din cartierul Baba Novac, EXASPERAŢI: „Locuim în mocirlă şi fără locuri de parcare”

Constănţenii din cartierul Baba Novac, EXASPERAŢI: „Locuim în mocirlă şi fără locuri de parcare”

Replica API 15 februarie 2017 | 14:55 1061

În atenţia administraţiei locale

În atenţia administraţiei locale

De circa un deceniu, locuitorii unui cartier din municipiul Constanța trăiesc în noroaie. La fiecare ploaie, sau mai nou când zăpada se topește, noroiul devine stăpân pe străzile din cartierul Compozitorilor și Energia. Şi aşa se întâmplă din 2008 încoace de când cartierul de lux a fost inaugurat. Locatarii au şi uitat numărul reclamaţiilor pe care le-au făcut la primărie. Nu au cerut nici mai mult nici mai puţin decât să aibă un drum civilizat pe care să poată merge și parcări asfaltate.

Asfaltarea, veșnica problemă din cartierele Energia și Compozitorilor. După ce constănțenii au făcut nenumărate sesizări la Primăria Constanța, câteva străzi au fost astfaltate. Printre acestea se numără Eduard Caudella, Titus Cergău, Iosif Ivanovici, Dinu Lipatti, Rapsodiei. Însă acest lucru nu este suficient. Locuitorii nu au locuri de parcare amenajate, astfel sunt nevoiți să își lase mașinile în noroi. Iată ce povestește un constănțean. „Vă sesizez faptul că sunt locuitor al cartierului Baba Novac "locuințe ieftine pentru tineri" și din 2013 de când ne-am mutat nu s-au recepționat locurile de parcare aferente blocurilor BN 17, BN16 și BN18. Au trecut 3 ani și încă locuim în mocirlă și fără locuri de parcare. Când se rezolvă situația? Este inadmisibil”, se arată în sesizarea unui constănțean. Menționăm că nu este primul cetățean care întâmpină această problemă. De pildă, acum aproximativ două săptămâni, când zăpada a început să se topească, o constănțeancă a rămas cu mașina blocată în noroi. Culmea, tot în cartierul Baba Novac. „Trebuia să plec cu prieteul meu la doctor. L-am luat și l-am urcat în mașină pentru că are piciorul în gips. Apoi m-am urcat la volan și am vruc să plec. După ce am dat cu spatele 1 metru mi s-a afundat mașina în noroi. Nu am mai putut să o scot de acolo. A trebuit să apelez la un serviciu de tractări. Este incredibilă nepăsarea autorităților”, a declarat pentru Replica. Maria.I.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cand v-ati inghesuit ca oile in zece blocuri cu cate 60 de apartamente , NU v-ati gandit ca nu veti avea locuri de parcare ? Pai bine v-a facut ca au construit blocurile asa inghesuite si fara parcuri in apropiere, fara copaci, si cu mult praf si noroi. Dar mai aveti o sansa cu locul cu verdeata de vizavi . Tiganii asistati sociali au primit locuinte in Tomis 3 si voi langa cimitir .
2
1
Blocuri dubioase construite de toti labagii . Arhitectii pulii cu planurile pulii. Noroiul ala il meritati,nu stiu cum sa ma explic.
4
1
Ce va trebuie voua asfalt? Noi avem nevoie de inimioare la culoarea rosie a semaforului. Ca si-asa e tare iubita...
3
0
Sa-ti iubesti copii ca si cum ar fi ai tai!
3
0
Sunt sef mecanic si lucrez pentru John Good Shipping UK pe un salariu de 110000 dolari pe an,din care iau in mana dupa taxe in jur de 75000,ei si in in 2007 am cumparat 5 apartamente cu banii jos.In 2013,am vandut 4 din ele,si mi-a ramas unul absolut gratuit,finisat si mobilat ultimul ragnet.Acuma,asi vrea sa va intreb daca m-am pacalit sau am facut o afacere proasta?
2
8
A-ti luat numai prin pile case , numai cei cu bani de la stat , muiiieeeeeeeeeeee
9
3
Pentru cei invidiosi: 1.Am apartament in acea zona si blocurile sunt OK. Faptul ca mai sunt probleme la unele blocuri, se intampla peste tot, nu numai la acest cartier. 2.Sunt intr-adevar 2-3 blocuri la care parcarea nu s-a asfaltat, dar asa e mersul in Romania, nu numai in aceste cartier. Compozitorilor de cand este cu noroi ? Si abia acum cateva luni s-a mai pus niste asfalt. 3.Va legati de Mazare, si de faptul ca s-a cumparat cu 35.000 euro si acum se vand cu 50.000 euro. Voi cei ce comentati,de ce nu ati cumparat ? 4.In loc sa veniti cu discutii constructive,nu stiti decat sa va plangeti
2
15
Dezvoltatorul a facut si locuri de parcare la subsol dar nu ati vrut sa le cumparati ... luati metroul !!!
5
8
V-a pacalit frumos Mazare cu apart pt tineri. Blocurile au fost construite cu materiale de kkt, preturile nu au fost deloc mici. Ati votat Pastaia, acum inghititi noroi.
21
1
Buna ziua , as dorii din tot sufletul sa vad si un reportaj cu gunoaiele din spatele blocului k 16 de pe badea cartan , este incredibil cata mizerie este aici , gunoaie aruncate peste tot , oameni ai strazii care dau foc la tot felul de hartii , cartoane , plastice ptr a se incalzii care produc un miros insuportabil , si ce e mai rau , in acea zona este o gradinita , copii merg dimineata pe acolo ca sa ajunga la gradi si se intorc dupa masa tot pe acolo, e jalnic in ce lume traim .
10
2
parcarea dintre blocurile bn16-bn18 nu va fii asfaltata nuciodata.. in documentele primarieri apare ca fasia dintre aceste blocuri si lidl este un teren privat al unei sicietati sau persoane .. astfel primaria este in litigiu cu persoana sau societatea.. de aia nu se asfalteaza nimic !!!
9
0
asa va trebuie ! la banii astia ce vroiati ?
9
3
Nu a schimbat Primaria niste becuri amarate in oras si voi vreti sa va asfalteze parcarea???
19
4
Cand vad acel cartier, imi dau seama ca situatia e foarte aiurea in Constanta
17
1
Ati platit impozite la masini in bulgaria,,,,Da-ca plateati in Romania aveati asfalt.
17
6
N-au cum sa le vanda 10 ani, dar noroiul de pe masinile lor ajunge si in centru si in plamanii tuturor. La fel si cu restul de blocuri rezidens din zona, unde e noroiul pana la gat.
22
0
S-a gasit un retardat sa comenteze situatia....
5
9
Cu 35 de mii si acum e plin de anunturi de vanzare de la 50 de mii IN SUS, ca vezi doamne le-ati pus voi o gresie de 14 lei mp, mai si comentati. Mucles!
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218