REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii din Km. 5 nu mai suportă: un vecin creşte găini lângă bloc!

Constănţenii din Km. 5 nu mai suportă: un vecin creşte găini lângă bloc!

Replica API 23 martie 2016 | 23:45 1854

Primăria recomandă nemulţumiţilor să depună plângeri

Primăria recomandă nemulţumiţilor să depună plângeri

Un constănţean, Tomiţă Calapod, din cartierul Kilometrul 4-5, şi-a transformat garajul din spatele blocului în care locuieşte, într-un coteţ. Pe Şoseaua Mangaliei, la numărul 187, în spatele blocului 2 acesta creşte câteva găini de care se îngrijeşte destul de des. Vecinii susţin că animalele cotcodăcesc cât e ziua de lungă şi că îi deranjează atât acest lucru, cât şi mirosul care vine de la înaripate pe timpul verii. În timp ce constănţeanul susţine că vecinii lui sunt... invidioşi şi că fac prea mult caz pentru o mână de găini, reprezentanţii Primăriei spun că acesta nu ar avea voie să crească animalele în spatele blocului.

Povestea este destul de veche, vecinii aducându-ne la cunoştinţă această problemă din anul 2013. La momentul respectiv, Tomiţă Calapod, spunea că nu vede nimic anormal în a deţine nişte păsări în spatele blocului: „Ce dacă? Este garajul meu, spaţiul meu şi fac ce vreau cu el. Le am de două săptămâni. Nu am unde să le pun. Am tăiat ieri două, o să mai tai. Nu sunt multe, vreo şase”, spunea constănţeanul. Deşi susţinea atunci că va scăpa de ele în timp, acest lucru nu s-a realizat nici în ziua de astăzi.

Vecinii sunt indignaţi şi declară că terenul pe care omul îşi creşte păsările nici măcar nu este al lui şi că nu plăteşte impozit. Calapod spune că vecinii sunt răi, invidioşi şi că găinile lui nu fac atât de mare deranj încât să constituie o problemă. „Oamenii sunt răi, invidioşi. Nu văd de ce e o problemă. Nu am multe găini. Am vreo două mai gălăgioase pe care am să le tai. Dar ştiţi cum sunt oamenii: imediat cum văd că faci ceva...

Dar şi în spatele meu sunt alţi vecini care cresc animale”, a spus Tomiţă Calapod. Reprezentanţii Primăriei susţin că omul nu are voie să crească acele animale în spatele blocului pentru că, într-adevăr, deranjează vecinii, chiar dacă are locul împrejmuit cu un gard de sârmă pe care se împleteşte un gard viu. Aceştia spun că singura soluţie ar fi ca vecinii să depună o plângere la Corpul de Control, pentru ca reprezentanţii Primăriei să facă cercetări ulterioare.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367