REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii din Palazu Mare riscă să fie înghiţiţi de... străzi! Un autovehicul a rămas blocat într-un „crater”

Constănţenii din Palazu Mare riscă să fie înghiţiţi de... străzi! Un autovehicul a rămas blocat într-un „crater”

Replica API 28 ianuarie 2015 | 23:52 437

Ce străzi vor fi asfaltate în 2015

Ce străzi vor fi asfaltate în 2015

Constănţenii din cartierul Palazu Mare susţin că au ajuns la limita răbdării. Problema străzilor neasfaltate nu este una nouă, putând fi numită deja veterană având în vedere că există de ani buni de zile. Dacă vara se ridică praful de pe străzi atunci când trec maşinile, de nu se poate respira, în anotimpul rece “craterele” se tot adâncesc, existând riscul ca zona să fie efectiv… “înghiţită”. Însă, reprezentanţii Primăriei Constanţa au stabilit deja planul de asfaltare pe anul în curs, inclusă fiind şi strada Recoltei.

Plângerile cu privire la starea drumurilor din Palazu Mare nu sunt noi şi nici puţine. Spre exemplu, în dimineaţa de marţi, 27 ianuarie, un autovehicul a rămas blocat într-o groapă de pe strada Recoltei, blocând traficul rutier. Nu este primul caz şi, din câte se pare, nici ultimul. Spre exemplu, constănţenii se plâng şi despre situaţia paralelă cu lacul Siutghiol. “Cartierul Palazu Mare, respectiv zona paralelă cu lacul Siutghiol nu are utilităţo (apă, lumină, drum) şi totuşi impozitul pentru terenul intravilan construibil este calculat la un tarif egal cu cel calculat pentru terenurile din Constanţa. Când se va pietrui măcar această zonă cu o vedere superbă către Mamaia?”, a întrebat un constănţean pe pagina de Facebook a Primăriei. Reprezentanţii administraţiei locale nu au întârziat cu răspunsul: “Pietruirea şi asfaltarea zonei la care faceţi referire se va efectua după realizarea utilităţilor (canalizare, gaze, etc.). Impozitul pe teren se stabileşte ţinând cont de suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi/sau categoria de folosinţă a acestuia. Terenurile situate în cartierul Palazul Mare se află în zona de impozitare C”, au spus ei. Însă, cum rămâne cu cealaltă parte a cartierului? Din câte se pare, Primăria a stabilit deja programul de asfaltare pe anul în curs.

Iată ce drumuri vor fi asfaltate în anul 2015: inclusă şi strada Recoltei din Palazu

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, programul de întreţinere, reparare şi modernizare a tramei stradale a municipiului Constanţa, care a fost prevăzut pentru anul 2014, se va executa în 2015. Astfel, străzile principale sunt: bulevardul Aurel Vlaicu - lungime 4.294 metri liniari, pista biciclişti pe bulevardul Mamaia - 10.000 metri liniari, bulevardul Tomis - carosabil inclusiv trotuare şi parcări, fiind vorba de 2.858 metri liniari. Ajungem şi la cartierul Compozitorilor, acolo unde este vizată strada Rapsodiei, strada Eduard Caudela, strada Operei. În cartierul Palazu Mare, vizate sunt străzile Petre Dăscălescu, Măcinului, Gospodăriei, Islaz, Santinelei, Recoltei şi Dumbrăveni. În Mamaia, va fi amenajată zona de acces la DC86 Mamaia Nord - zona lotizări - 200 metri liniari, parcări şi alei carosabile în Mamaia. În cartierul Tomis Nord vor fi amenajate parcări şi alei, 10.000 metri pătraţi. Strada Baba Novac - tronson cuprins între strada Dezrobirii şi strada I.L. Caragiale - 2.579 ml, fluidizare circulaţie rutieră zona Gară CFR - cap linie autobuz - 3.376 mp, desfiinţare garaje şi sistematizare zone pentru amenajare parcări - 400 bucăţi, respectiv 6.000 mp. Cât despre programul estimativ de întreţinere, reparare şi modernizare a tramei stradale a municipiului Constanţa, care a fost prevăzut pentru anul 2015, sunt incluse: cartierul Compozitorilor, cu străzile Titus Cergău, Iosif Ivanovici, H. Darcle, Mihai Jora, Bogdan Vasile. Palazu Mare, etapa a doua, coroborată cu situatia juridică a terenurilor adiacente străzilor: Barbu Catargi, Henri Coandă, Ionel Teodoreanu sectorul de la bulevardul Tomis la strada Recoltei, George Topârceanu sectorul de la bulevardul Tomis la strada Recoltei, Corneliu Coposu, Eugen Lovinescu, Corneliu Baba sectorul de la strada Dumbrăveni la strada Ionel Teodoreanu. Totodată, vor avea loc amenajări de parcări în urma demolării garajelor şi în alte locaţii solicitate de cetăţeni, vor fi efectuate reparaţii la pasajul rutier Podul Cumpenei şi va fi desfiinţată linia de tramvai. Şi strada Celulozei va fi reparată şi, de asemenea, va fi desfiinţată linia de tramvai. În tot municipiu Constanţa urmează să fie construite mai multe sensuri giratorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367