REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constănţenii din zona cartierului social Henri Coandă, EXASPERAŢI! O femeie a fost la un pas să fie LINŞATĂ

Constănţenii din zona cartierului social Henri Coandă, EXASPERAŢI! O femeie a fost la un pas să fie LINŞATĂ

Replica API 5 august 2016 | 23:13 491

Un ONG olandez, preocupat să-i distreze pe locatarii din zonă

Un ONG olandez, preocupat să-i distreze pe locatarii din zonă

Când nu-i una, e alta, atunci când vorbim despre cartierul Henri Coandă! Dacă, în alte dăţi, scandalurile parcă nu se mai termină, ei bine, sunt perioade când veselia este în floare în cartierul de renume al Constanţei. De exemplu, timp de câteva zile, în zona cu pricina răsună muzica. Un ONG a amplasat în cartier o trambulină pentru copii, iar toată lumea se strânge în jurul ei. Pentru că locatarii de la „sociale” nu au nevoie de spectacol, ei înşişi încing atmosfera, dând drumul la muzică, deranjând fonic locatarii altor blocuri din zonă.

De când a fost construit cartierul Henri Coandă, locuitorii din Tomis Nord sunt disperaţi. De-a lungul timpului au avut loc mai multe furturi din maşini sau din locuinţe şi foarte multe scandaluri. Acest lucru se întâmplă şi în aceste zile în cartierul Henri Coandă, lucru care îi deranjează pe cetăţenii din zonă. Iată ce povesteşte o constănţeancă: „Locuiesc la distanţă de 5 metri de spaţiul de joacă al cartierului Heri Coandă şi nu este de ajuns că îi suportăm cu mare greutate zi de zi şi noaptea până târziu, dar în seara de miercuri, 3 august, a.c., de la ora 17:00 până la ora 20:00 au avut şi spectacol cu muzică dată la maxim, cu boxe de răsună tot cartierul. Am sunat la Secţia 2 Poliţie şi mi-au spus foarte politicos că nu au ce să le facă deoarece au autorizaţie de la primărie”. Femeia a mai afirmat că a mers împreună cu câţiva vecini la „spectacol” şi că ţiganii mai aveau puţin şi le linşau. „Am fost împreună cu vecinii la marele spectacol şi acolo am întâlnit o maşină a jandarmeriei, de parcă venise să îi protejeze, am discutat cu dumnealor şi ne-au explicat că nu au ce să facă, deoarece au autorizaţie de la primărie. În timp ce vorbeam cu jandarmii, ţiganii ne priveau cu ură şi, fiindu-ne frică, ne-am retras”, a mai afirmat femeia, care a făcut şi o sesizare la Primăria Constanţa cu privire la acest aspect. În replică, Primăria Constanţa spune că nu este vorba de nici un spectacol, ci că un ONG din Olanda a amplasat în cartier o trambulină pentru copii. „În cartierul Henri Coandă, începând de acum două zile, în intervalul orar 17:00-20:00 sunt prezenţi reprezentanţii unui ONG olandez, care au pus o trambulină pentru cei mici. Nu este vorba de vreun spactacol. Nu e muzică, nu e dans, nu e nimic de genul acesta. Acest lucru este confirmat şi de reprezentanţii Poliţiei Locale”, a afirmat Ionela Halciuc, reprezentant al biroului de presă din cadrul Primăriei Constanţa.

Constănţenii s-au opus la construirea acestui cartier, însă în zadar

Constănţenii nu au fost încântaţi de construirea cartierului social Henri Coandă încă de la bun început, fiind convinşi încă de pe atunci cu privire la faptul că infracţionalitatea va fi în creştere în zonă. Însă, la acea dată, toţi au fost liniştiţi de către edilul care era în funcţie, Radu Mazăre, că lucrurile vor fi menţinute sub control. Între timp, iată că oamenii susţin că au ajuns la capătul puterilor. Locuitorii zonei de lângă cartierul social Henri Coandă susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au formulat o plângere la Primăria Constanţa şi, dacă nu se rezolvă nimic, sunt dispuşi să meargă mai departe, chiar la autorităţile din Bucureşti. Oamenii susţin că, pe lângă gălăgia de nedescris, la ordinea zilei sunt furturile din maşini, vandalizarea autovehiculelor, mizeria şi locuinţele sparte.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614