REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii din zona Cora Brătianu, EXASPERAŢI! „Din cauza specialiştilor lu’ peşte, ne spulberă maşinile de pe trotuar”

Constănţenii din zona Cora Brătianu, EXASPERAŢI! „Din cauza specialiştilor lu’ peşte, ne spulberă maşinile de pe trotuar”

Replica API 10 octombrie 2016 | 00:28 364

Locuitorii de pe bulevardul I.C. Brătianu, mai exact cei din zona supermarketului Cora, sunt foarte supăraţi. Din cauza zgomotului mare făcut de sirenele de la calea ferată, constănţenii nu se pot odihni. Aceasta nu este singura problemă. Acum câteva luni, trecereile pentru pietoni şi staţia de autobuz au fost mutate pentru că erau prea aproape de senzul giratoriu şi incomodau participanţii la trafic. Se pare că mutarea nu a fost una foarte inteligentă, deoarece trecerile sunt fix în faţa unor scări de bloc. Mai mult decât atât, între staţia de autobuz şi trotuar nu există decât un spaţiu de un metru, iar pietonii sunt puşi în pericol. „Din cauza specialiştuilor lu’ peşte, ne spulberă maşinile de pe trotuar”, spun constănţenii nemulţumiţi.

Problemele oraşului de la malul mării sunt eterne. Dacă nu e una e cealaltă. Constănţenii din zona Cora Brătianu au sesizat Primăria Constanţa cu privire la mai multe aspecte care îi nemulţumesc. Aceştia susţin că nu au linişte din cauza sirenelor de la trecerea de cale ferată şi că mutarea trecerilor pentru pietoni a fost făcută anapoda. „Suntem nemulţumiţi în privinţa păstrării liniştii publice din zona Cora Brătianu. De ani buni sirenele de la trecerea cu calea ferată din zona ne omoară nervii.

În ultimul timp traficul pe calea ferată s-a intensificat, aşa că aceste sirene funcţionează aproape fără încetare. În orice oraş civilizat sunt utilizate panouri izolatoare fonic către zonele populate, astfel încât locatarii să se poată odihni. Vă rugăm să sesizaţi autorităţile competenţe pentru a rezolva această situaţie. Cel puţin să îndrepte sirenele către zonele nelocuite (rezervoare Chimpex) şi să anuleze sirenele de la calea ferată dezafectată”, a spus Emil. O altă constănţeancă din acea zonă, susţine că în momentul în care trece pe lângă staţia de autobuz, trebuie să fie foarte atentă, altfel riscă să fie lovită de maşină.

„Am făcut o sesizare la Primărie acum 2 luni în legătură cu mutarea staţiei de autobuz 48 zona Cora de pe I.C. Brătianu care a fost mutată chiar în faţă scării de bloc şi nu am primit nici un răspuns. Când treminam cu mizeria, boschetarii şi accidentele de aici? Nu există decât un spaţiu de un metru de trotuar în această nouă staţie şi mereu sunt claxonaţi pietonii fiindcă nu există loc de deplasare”, a afirmat Cristina.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218