REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţenii fac reclamaţii peste reclamaţii în ceea e priveşte scuarul de la City Mall! Iată explicaţiile celor de la Confort Urban

Constănţenii fac reclamaţii peste reclamaţii în ceea e priveşte scuarul de la City Mall! Iată explicaţiile celor de la Confort Urban

Replica API 4 aprilie 2017 | 00:00 322

Recent bugetul municipiului Constanța a fost votat de consilierii locali, buget care este și cel mai mare din istorie, potrivit primarului Decebal Făgădău. Astfel, după ce avem buget se vor începe planurile de asfaltare în municipiu. Pe lângă Podul de la Butelii la care se vor executa reparații capitale, mai multe artere carosabile din oraș vor suferi modificări. Lucrările au început deja în mai multe zone, însă constănțenii susțin că nu sunt bine executate. În replică, reprezentanții autorităților competente susțin că totul se va face ca la carte.

Sezonul estival se apropie cu pași repezi. Nu numai stațiunea Mamaia trebuie să arate impecabil ci și municipiul Constanța. Autoritățile locale au demarat mai multe lucrări la carasobil, însă constănțenii susțin că persoanele cu dizabilități sunt dezavantajate. „Am tot așteptat să se finalizeze noile borduri din intersecția mare de la City Mall și observ că nici gând să se facă rampe de urcare/coborâre, cum e normal și civilizat să fie la fiecare trecere de pietoni/ semafor.

Cum e posibil să ridicați bordurile și să lăsați totul așa, cu pietre aruncate și pământ peste tot și să împiedicați accesul cărucioarelor pentru copii, cărucioarelor persoanelor cu dizabilități și altor persoane în necesitate de aceste rampe? Suntem la Constanța, nu undeva într-un cătun”, a afirmat Monica Elena. R. Reprezentanții Confort Urban susțin că lucrările se vor finaliza cât mai curând și că se vor monta rampe pentru persoanele cu dizabilități.

„Noi avem lucrările eșalonate după priorități, însă lucrările se vor finaliza în cel mai scurt timp. În ceea ce privește scuraul de la City Park Mall acolo se vor muta trecerile pentru pietoni. După schimbarea poziției trecerilor se vor face rampe pentru cărucioare și handicapați. Multă lume nu știe acest lucru și de aceea crede că nu facem din rea-voință. Însă după ce vom finaliza proiectul totul se va face ca la carte”, a afirmat Claudiu Rădulescu, inginer Confort Urban.

Menționăm că după montarea mai multor refugii pentru pietoni, precum cele de pe strada Dezrobirii, de pe strada Soveja în zona pieţei Tomis III, dar şi cele din zona Galeriilor Soveja, se ia în calcul şi apariţia acestora în intersecţia de la City Park Mall. Mai exact, se propune mai întâi mutarea celor două treceri de pietoni de pe partea cu centrul comercial (cea de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi cea de pe strada Soveja) şi apoi amplasarea de refugii.

„Insulele acelea refăcute nu vor mai deservi traficului pietonal. Trecererile de pietoni se depărtează de centrul intersecţiei undeva la 20-30 metri în urmă. Se vor face ca acelea care au apărut deja în oraş, în formă de “Z” cu insulă pietonală la mijloc ca să ofere mai multă siguranţă pietonilor. Şi se vor monta şi noi semafoare pentru trecerile de pietoni”, a declarat, pentru „Replica”, Andrei Florian, directorul SC Confort Urban.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai stiu in ce tara am vazut, aveau parcari deasupra soselelor. Masinile treceau pe sub parcari, erau chiar si cu doua nivele. Eu cred ca nu ar deranja pe nimeni ...probabil mai dispar masinile de pe trotoare.
0
0
macar de a-ti manca rahat dupa ce se finalizeaza tot proiectul si nu inainte ca toate babele nefutute !!!
2
1
cum sa faca acele insule de beton pe mijlocul benzilor. nesemnalizate se vor petrece nenrociri sunteti niste criminali. sosele inguste fara locuri de parcare betpoane turnate pe mijlocul benzilor cica reabilitare. distrugeti parcul construnifd un cacat de mall si apoi sustrageti averi pe panselute. vreti spatii verzi? lasati parcul si construiti in afara orasului. Javrelor ticaloase. construiti in parc apoi puneti tufisuri si flocirele de milarde prin oras
4
1
mi-e dor de MAZARE si de NICUSOR
1
5
ce misto sunt scuarurile alea de piatra si beton si asfalt... niste copaci le statea in gat daca plantau ?
2
0
Care mai de care expert in constructii si sistematizare rutiera ... si toti parcati pe trotuar si pe trecerile de pietoni!!! Mai bine cititi o carte decat sa comentati aiurea!!!
6
3
bai, daca va apucati de un cartier, terminati-l dracului, ca mai mula mizerie faceti ! ce o fi asa de greu ??
7
1
si in tomis 2 au venit si au lasat abandonate lucrarile,nu au marit aleile,nu au facut noi locuti de parcare, au lasat materiale abandonate si au plecat ,asa se lucreaza la noi, desteptii se la prmaririe vin in vizita si pleca , nu s au mai facut reparatii la trotuare de 40 de ani in orasul nostru, in special in tomis 2 ,primarule de ce dormi ca porcu n paie ?
4
2
Cind se va elimina parcarea temporara intre City Moll si lac?Apoi sunt o gramada de masini ce se plimba pe aleile parcului.Trotuarele sunt invadate de masini. Nu le vede nimeni? Toate acestea sunt un pericol pentru populatie.Cind se va civiliza Primaria si 80% din populatia Constantei?Tot ce trebuie facut pentru Constanta este necesar in primul rind pentru populatie si apoi pentru turisti. Majoritatea turistilor sunt niste salbatici ce considera ca pe litoral pot sa faca orice.
15
1
Eu sunt mai greu de cap de felul meu, dar nu toate cele patru scuaruri deja construite, nu trebuia sa fie in aliniament unul fata de celalalt, acum fiind construite care mai aproape de trotuar si care mai departe de trotuar.
1
4
ai ghicit,vine ma-ta si il ia cu elicopterul.
3
8
Orasul se modifica dup rahatele de hale multinationale
5
5
Vor muta trecerea de pietoni spre intrarea cea noua in mall. frumos. vrei sa traversezi intersectia, iti ia juma de ora sa ocolesti tot. idiotii pwlii
6
4
Monica elena r, esti o vaca proasta. Astia de la primarie au mai spus o data ca vor muta trecerile de pietoni, care nu vor mai trece peste cele 4 scuaruri, acestea devenind ornamentale. Se trezeste cate un imbecil ca tine sa faca reclamatii la care s-a raspuns de mult.
9
4
Stimati ingineri din cadrul Primariei Constanta,va rog luati aminte: Stiu ca sunteti unul mai destept decat altul,dar va rog puneti va tartacutele la contributie si reparati strazile astea infecte,pline de gropi si eliberati carosabilul de ,,saretele,, astea abandonate!Eu stau si ma intreb: ,,Pe unde pizda masii circula primarul asta in drum spre casa,de nu vede nici o groapa?Sau pleaca cu elicopterul de la primarie-acasa?,,
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614