REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constănțenii întorși din Italia NU știu ce să facă: au sunat la Replica!

Constănțenii întorși din Italia NU știu ce să facă: au sunat la Replica!

Replica API 26 februarie 2020 | 07:39 289

Constănțenii întorși din Italia zilele acestea au intrat în panică! Zeci de sesizări au fost făcute numai către Cotidianul Replica, pentru a afla mai multe detalii despre răspândirea virusului în România și despre ce ar trebui să facă. Astfel, un bărbat ne-a spus că mai multe persoane au sosit la Constanța, zilele trecute, cu autocarul, și că nu au fost controlate la graniță.

De asemenea, o femeie ne-a sesizat că a revenit în țară, marți, din Roma, cu avionul, și că nu știe ce să facă. Ce este cert însă, deocamdată, nu a fost identificat nici un caz de coronavirus pe teritoriul țării, însă mai multe persoane sunt sub supraveghere. Cetățenii trebuie să mergă la medicul de familie imediat cum au ajuns în localitățile de reședință pentru a intra astfel în evidența acestora și pentru a putea fi monitorizați timp de 14 zile. Pe cealaltă parte, românii rămași în Italia sunt speriați de ceea ce a putut produce acest virus în doar câteva zile, însă respectă sfaturile autorităților și rămân în țară pentru a evita orice răspândire a virusului.

Constănțenii, în panică!

Intrați în panică, constănțenii au sesizat ziarului Replica de Constanța mai multe situații legate de temultul virus. Mai mult, aceștia au solicitat mai multe informații legate de ce ar trebui să facă, menționând faptul că extinderea necontrolată crează o panică imesă în rândul cetățenilor.

Astfel, o constănțeancă, întoarsă din Roma, a solicitat mai multe informații despre acest virus pentru că cetățenii sunt foarte panicați și nu știu ce să facă mai întâi. Mai grav este faptul că din spusele acesteia, a reieșit faptul că unii oameni nu conștientizează situația în care se află România la acest moment și refuză să meargă la medic. „Am venit ieri din Roma, total în afara ariei afectate însă m-am autocarantinat, dacă pot spune așa. Am mers la medicul de familie și mi-a spus că deocamdată sunt în regulă, însă eu am decis să stau la domiciliu acele 14 zile. Acum, întrebarea mea cea mai mare este: Oare câți din cei care erau în același avion cu mine au făcut ceea ce am făcut eu? Cum putem controla acest virus dacă unii oameni nu respectă regulile și refuză să meargă la medicul de familie?” transmitea o constănțeancă.

DSP: persoane monitorizate la Constanța

Astfel, contactați fiind, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au transmis faptul că cei care nu respectă metodologia, vor fi sancționați conform legii. Tot aceștia ne-au transmis faptul că în momentul de față, în Constanța sunt 28 de persoane monitorizate de reprezentanții DSP.

„În momentul de față mai sunt 28 de persoane monitorizate epidemiologic la domiciliu. Toate persoanele care vin din Italia sunt rugate să ia legătura cu medicul de familie, să îi spună acestuia din ce țară a venit, astfel încât medicul să îi aibe în evidență, ca posibili infectați.Astfel, aceștia le monitorizează starea acestora și văd dacă au febră, tuse sau o stare generală alterată. Metodologia spune că dacă ai venit dintr-o zonă de focar, timp de 14 zile, persoanele trebuie să rămână sub supraveghere epidemiologică la domiciliu, fiind atent monitorizați dimineața și seara de medicul de familie și de personalul din Serviciul de Epidemiologie al Direcției Județene de Sănătate Publică. Cei care nu se supun acestor norme vor primi sancțiuni conform codului penal” a declarat Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iti dai seama? Tocmai pe voi v-au sunat... Ceva specialisti abilitati...
0
0
Sa se intoarca in Italia.daca vor sa mai traiasca pt. ca daca vor ajunge pe mainile macelarilor de la constanta. Pana le ies analizele pot sa il cheme pe preot.
0
1
doar au sunat? ce fraieri, mai bine veneau pe la redactie sa va si vada!
2
0
Femeia o fi fost in vacanta, i s-o fi terminat sejurul, unde sa stea in carantina,pe strada in Italia! Femeia a venit acasa si si-a luat toate masurile de precautie. Si cum la noi din tantar se face armasar, a vrut un punct de vedere oficial asupra situatiei.Rau daca te interesezi, rau daca faci de capul tau, nicicum nu-i bine.
1
3
Ce sa faca ? Sa plece in plm de unde au venit ! A venit diaspora infectata , in loc sa stea acolo in carantina , vin ca prosti sa imbolnaveasca si rudele , daca nu ii duce capul !
9
4
seintorc flausati si pasarile calatoare,plini de virusi.MACARduceti.va in henri coanda ,primarie si sparlament,poate se mai raresc astia.La spital va dam din inima bacterii rezistente si boli noi!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369