REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii, invitaţi la un concert caritabil jazz&rock

Constănţenii, invitaţi la un concert caritabil jazz&rock

Replica API 13 februarie 2018 | 00:00 350

Campania „Music for Autism” îi invită pe constănțeni, duminică, 25 februarie, ora 20,00, la concertul caritabil Jazz&Rock – realizat de Adrian Naidin (voce, violoncel) și Ionuț Micu (percuție).

ADRIAN NAIDIN este artist instrumentist, solist vocal, compozitor, un muzician complet, experimental în jazz, inspirat de clasic, plin de forță și har în folclor. A absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Tudor, care a avut un rol decisiv în formarea lui ca violoncelist, și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră. S-a perfecționat cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky. A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003, a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzică de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

IONUȚ MICU (tobe) este un muzician care fascinează cu rafale sălbatice de percuții, fie alături de legendarii Phoenix, fie în proiecte hibride. A început să cânte la vârsta de nouă ani, inițial la Școala Populară de Arte din Constanța, apoi a continuat pe cont propriu, testând și inventând note și sonorități speciale, cu fantezie, har și pasiune. La 11 ani avea prima trupă, de heavy metal, apoi și-a descoperit adevărata vocație: tobele. A fost îndrumat, încă de la vârsta de 14 ani, de Ovidiu Lipan Țăndărică. A cântat inițial în formația Talisman; au urmat Krypton și Compact, până să fie cooptat de trupa pe care o numește „de suflet” – Phoenix (unde a activat până în toamna lui 2013). In prezent Ionut este toboșarul trupei Compact.

Concertul din 25 februarie 2018 va veni în sprijinul campaniei "Music for Autism".

Campania "Music for Autism” a debutat în toamna anului 2012, la iniţiativa unei trupe constănţene, susţinută de Clubul Doors Constanţa. Timp de cinci ani, nume mari din industria autohtonă de muzică rock-folk, s-au implicat pentru a duce la destinație scopul campaniei.

Prin această campanie umanitară, organizatorii şi-au propus să desfăşoare o serie de evenimente de excepţie, cu scop caritabil pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi dizabilităţi asociate.

Scopul campaniei "Music for Autism" este să se aducă la cunoştiinţă provocările întâlnite zilnic de copii cu dizabilităţi împreună cu familiile lor. Rolul acestei campanii este de a educa şi sensibiliza publicul la acest mesaj social care este foarte puternic: “autismul sau orice altă dizabilitate înseamnă - contact şi comunicare limitată cu alte persoane şi interes foarte restrâns”.

Detalii se găsesc pe https://www.facebook.com/MusicForAutismRomania/, iar prețul unui bilet este de 45 de lei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218