REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănțenii își „PARCHEAZĂ“ BIDOANELE, în LIPSA MAȘINILOR!

Constănțenii își „PARCHEAZĂ“ BIDOANELE, în LIPSA MAȘINILOR!

Replica API 2 august 2021 | 00:23 6037

Constănțenii dau dovadă de inventivitate în orice moment din zi... și din noapte. O mare parte dintre deținătorii de vehicule se cred stăpâni și pe domeniul public, ajungând să-și marcheze locurile de parcare cu bidoane. Fenomenul nu este unul nou, dar se pare că începe să ia amploare. Pe principiul: e în fața curții, e locul meu! Într-o notă mai amuzantă, au existat și cei care s-au întrebat: dar bidoanele de ce nu plătesc taxă de parcare?!

Locurile de parcare reprezintă o problemă fără rezolvare, în Constanța. Tot mai mulți șoferi au început să-și marcheze locurile cu bidoane sau lădițe, chiar dacă acest lucru este interzis. Se întâmplă atât în cartierele de case, cât şi centrul oraşului, formându-se deja un fenomen. Imaginile au fost postate de către un constănțean pe grupurile dedicat șoferilor din Constanța. ,,Cum se procedează în această situație? Skoda este a mea, cel care a pus bidoanele a ieșit și s-a luat de mine că i-am deranjat treburile. Țara lui Papură Vodă!”, a fost mesajul constănțeanului.

Persoanele care-și marchează locurile de parcare ar putea fi amendate!

De asemenea, precizăm că, dacă doriţi să reclamaţi un eveniment ce contravine legii puteţi apela numărul Dispeceratului Direcţiei Poliţia Locală Constanţa 0799.606.142 sau 0241.484.205. De asemenea, pentru reglementare şi sancţionare se fac verificări, iar în funcţie de situaţia juridică a terenului proprietarul ar putea fi amendat cu o sumă cuprinsă între 400 şi 800 de lei. Facem precizarea că există o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care ar limita competenţa Poliţiei Locale Constanţa în acest sens, în cazul în care conducătorul nu se află la maşină.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
frustati astia de la bloc....cand va gasiti locul de parcare de la scara ocupat? ce faceti? ridicati stergatoarele?
3
0
Si daca mi fac garaj si mi blochezi poarta eu cum ies?
5
1
niste imbecili care au impresia ca daca au casa la strada,au si parcare. Pai in cazul asta eu v as fi lasat strada pe camp bai idiotilor. Blocarea unui domeniu public se pedepseste cu inchisoare ,ca sa stiti.
4
5
Ar fi civilizat sa pui nr de telefon in parbriz si sa te intelegi cu suparatul pentru cit timp parchezi.
11
9
Sincer vorbind nu e normal nici ca un nesimtit ca Horia de mai jos sa isi lase jegul 24 de ore in fata portii unui om ca asa vrea el .... pana la urma el da cu matura acolo nu chitac sau horia
18
6
asa fac toti nesimtitii! o usita mica devina brusc garaj cu indicator nu parcati garaj ca parcheaza omul in fata casei. Ai avut bani de casa i Cta, fa ti si garaj sau vinde ti masina. Dar ei prefera in loc de garaj sa si faca un foisor
17
11
Toti derbedeii au inceput sa se faca stapini ai domeniului public.Ia sa se dea o Hotarire de consiliu local cu amenzi usturatoare si sa trimita gardienii in control pe strazi si unde gaseste sticle sau alte obiecte in fata unor porti sa fie amendati cu maximul amenzii.
13
10
Asa e cand toti taranii au simtul proprietatii.
14
11
Nu tin partea nimanui. Dar pare sa fie scris clar pe poarta ca acolo este garaj. Deci nu trebuie parcat pe strada, acolo unde este in acest fel limitat sau blocat accesul intr-un garaj. Este lege. Proprietarul garajului nu are dreptul sa puna rahaturile acelea de bidoane de carosabil. Dar nici soferii nu au voie sa parcheze acolo. Repet, daca este vorba despre un garaj real, este clara situatia.
34
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367