REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Constănţenii, MEREU NEMULŢUMIŢI: Stăm cu orele la spital şi PLĂTIM PARCAREA!

Constănţenii, MEREU NEMULŢUMIŢI: Stăm cu orele la spital şi PLĂTIM PARCAREA!

Replica API 22 ianuarie 2020 | 00:00 258

Parcarea verde a Spitalului Județean, de la începuturi până în prezent

Parcarea verde a Spitalului Județean, de la începuturi până în prezent

Problema locurilor de parcare din zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost una destul de prezentă printre şoferii de la malul mării. Însă, ulterior, s-au pus bazele unei parcări supraetajate, prevăzută cu 265 locuri. Doar că situaţia a scăpat de sub control la scurt timp, în sensul că riveranii alegeau să-şi lase vehiculele acolo perioade lungi de timp. Astfel, autorităţile au fost nevoite să ia măsuri, iar, în prezent, parcarea este cu plată, spre nemulţumirea celor care au treabă în zonă.

Parcarea Spitalului Judeţean Constanţa a intrat în atenţia administraţiei locale, după ce medicii, dar şi pacienţii, s-au plâns că nu au unde să-şi parcheze maşinile iar, într-un final, Primăria a luat atitudine. Astfel, primarul de pe atunci, Radu Mazăre, însoțit de reprezentanţi ai instituţiilor conexe au fost prezenţi la inaugurarea parcării de lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, o investiţie cu fonduri europene, în sumă de 4 milioane euro. Parcarea "verde" este prevăzută cu 265 de locuri de parcare. I s-a spus verde pentru că, pe exterior, era "tapetată" cu plante. Plantele au dispărut de mult, la fel şi jardinierele în care fuseseră plantate. Preţ de 5 ani de la inaugurare, Primăria nu i-a putut schimba destinaţia şi nici nu a putut să taxeze vizitatorii; exista, de asemenea, şi obligaţia întreţinerii parcării. După cum se vede, nimeni nu şi-a bătut capul să facă asta, prin urmare, parcarea - transmisă între timp în administrarea Confort Urban SRL, prin hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa - a fost închisă pentru lucrări de reabilitare. Aceasta, la începuturi, a fost fără plată iar edilul de pe atunci, și anume Radu Mazăre, transmitea faptul că cetățenii ar trebui să meargă în Bucureşti, să vadă cât costă parcarea."Constănţenii n-ar trebui să uite că nu-i spoliază nimeni, în oraş, pe parcări. I-aş ruga să se ducă în Bucureşti, să vadă cât costă parcarea. Aceasta este gratuită” spunea pe atunci edilul.

Între timp, Radu Mazăre a ieşit din peisaj, iar actualul a luat decizia ca „Parcarea Verde” să fie cu plată pentru a evita faptul ca riveranii să își abandoneze mașinile acolo. Pentru că aşa se întâmpla. Cei care veneau cu treabă în zonă nu mai puteau găsi nici un loc liber, acolo fiind parcate autoturisme chiar şi de luni bune de zile (ale navigatorilor). Prin urmare, decizia a fost ca ea să devină cu plată. Acest lucru s-a și realizat la finele anului 2019 iar sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța a fost pus în funcțiune. În prezent, parcarea este deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare este gratuită. „Parcarea de la Spitalul Judeţean, construită de municipalitate cu fonduri europene, intră la sistemul de plată întrucât devenise o parcare de vacanţă pentru cei care nu aveau unde să îşi lase maşina şi îşi ziceau: o ducem la spital, că e acolo e supravegheată, nici n-o ninge, nici n-o plouă... o lăsăm aşa, gratuit”, transmitea primarul Constanţei, Decebal Făgădău, în cadrul conferinţe de presă la sfârșitul anului 2019.

Dar, din câte se pare, nici această măsură nu este pe placul multor dintre constănţeni, aceştia spunând, pentru Replica, faptul că nu li se pare normal să vină, pentru o urgenţă, să stea câte 8 ore în UPU şi, în timpul acesta să plătească locul de parcare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Riveranii locuiesc in Tomis 1, unul dintre primele cartiere din Constanta de pe veremea cand erau si locuri de parcare. Fagadau a facut sedinta cu sefii de asociatii inainte de construirea parcarii si a promis ca vom avea si noi unde sa ne parcam masinile si alte facilitati. Intre timp a uitat. Acum ne cere 120 lei pe luna ca sa avem acces in parcare. Acum suntem judecati de neica nimeni ca ne spunem parerea si ni se recomanda ce sa facem, chiar sa ne mutam la tara. Unii spun ca suntem neam de milogi ceea ce nu cred ca este corect, dar acesta este nivelul de gandire al unor concetateni.
0
0
Platiti, da-va-n sloboz de prosti.
1
0
In toate tarile civilizate, parcarile sunt cu plata. N-ai bani sa platesti parcarea, inseamna ca nu ai bani sa iti permiti o masina si in cazul acesta exista transportul public in comun. Riveranii, precum in tarile civilizate, sa se gandeasca la locurile de parcare, inainte sa si cumpere apartament in zona aia supra-populata.
1
0
Care riverani, stau cu chirie in zona si niciodata nu am parcat masina acolo desi toti cei care vin la spital nu folosesc parcarea asta, acum ca ati facut-o cu plata parcheaza in spatele blocurilor, ne lovesc masinile ca sa isi faca loc, blocheaza aleile, parcheaza in parcurile din zona doar ca sa nu plateasca parcare. Locala ar trebui sa se mai autosesizeze in aceste cazuri....
1
0
E foarte bine ca este cu plata. Pe langa riverani, parcarea era folosita si de medici, studenti, asistente etc. Desi ei au dit-amai parcarea doar a lor. Bravo primariei.
4
1
Vrem totul mocaaa "Constanta e un oras bogat" citez
7
1
Taxa merge la Confort Urban SRL
1
1
parcarea aia trebuie sa fie fara taxa, e alaturi de un serviciu public la care toti contribuim
3
10
Daca vii la UPU ca e urgenta si crapi mai vii cu masina, chemi salvarea.Doar daca vii in ambulatoriu vii cu masina tu sau un membru de familie care conduce si te insoteste.Si atunci platesti,asta e regula fara exceptii.
11
2
Neam de milogi in Constanta comentati ca trebuie sa dati 2 lei la parcare plecati ma la tara ca acolo e moca. Atatea comentarii, zici ca parcarea aia nu consuma nimic, e facuta si intretinuta de Dumnezeu pt voi special sa parcati gratis...
26
6
Propun sa ne puna fagadau pedometru si sa platim lunar
10
5
Primaria sa construiasca alt spital in afara orasului. Toti machidonii au spatii comerciale construite pe terenul Primariei la intrarea in curtea spitalului. Primar vizionar din Beidaud. Nici arhitectul sef nu e mai departe. Nu gasesti asa ceva in toata Europa.
20
2
Daa tot s-a stabilit sa fie cu plata sa monteze si un sistem care sa arate locurile libere.Se poate?
13
2
Foarte bine ca s-a facut parcare cu plata, acolo niciodata n-am gasit loc de parcare.
21
2
STIMATI DOMINI !ACEST FAPT ESTE MAREA REALIZARE A PRIMARULUI, CARE NE-A ADUS IN SITUATIA SA NU MAI PUTEM FOLOSI AUTOTURISMUL IN DEPLASAREA IN ORAS.TOATE PARCARILE SUNT CU PLATA. BANII SE FOLOSESC LA AJUTOARE SOCIALE PENTRU VOTURI.
8
15
transportul in comun. Daca ai o urgenta apeleaza la 112 sau ia un taxi.
14
5
Ce ati votat asta aveti: parcari cu plata, oras infect, aststati sociali. Traiasca partidul
17
7
Da-ti atentii la medici cu milioanele si va plangeti de 10 lei la parcare...
21
5
UPU egal urgente. Daca vii cu masina la urgente atunci nu ai nici o urgenta. De aia e aglomerat, multi ca tine. Mergeti la medicul de familie, apoi la med specialist. Nu asteptati pana in ultimul moment.
25
4
Tipic pentru un bazin electoral psd
11
8
Iau eu parcarea si fac din ea un imobil cu apartamente.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369