REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii s-au trezit cu poliţiştii la uşă: au fost sfătuiţi cum să-şi asigure locuinţele

Constănţenii s-au trezit cu poliţiştii la uşă: au fost sfătuiţi cum să-şi asigure locuinţele

Replica API 5 noiembrie 2014 | 00:18 208

Mici „trucuri” care pun hoţii pe fugă!

Mici „trucuri” care pun hoţii pe fugă!

Poliţiştii constănţeni, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au desfăşurat, luni 3.11.2014, o activitate de prevenire. Aceştia au bătut la uşile oamenilor, oferind sfaturi preventive persoanelor de vârsta a treia şi nu numai, au împărţit materiale informative cu sfaturi şi recomandări preventive pentru siguranţa locuinţei şi pentru a nu deveni victime ale tâlhăriilor. Prin urmare, pentru a vă proteja locuinţele, poliţiştii vă recomandă să asiguraţi o bună luminozitate atât în casa scării, cât şi pe palier, să discutaţi cu vecinii şi stabiliţi un sistem reciproc de apărare împotriva agresorilor.

Să montaţi interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar proprietarii, să informati Poliţia când necunoscuţii se interesează de proprietăţile dumneavoastră sau de cele ale vecinilor; uşa de acces să fie prevăzută cu doua încuietori, având sisteme de chei diferite. De asemenea, folosiţi lanţul de siguranţă când deschideţi uşa unei persoane necunoscute şi solicitaţi ca aceasta să se legitimeze. Montarea unui sistem de alarmă vă poate apăra de vizitatorii nedoriţi. Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care pretind că vând sau cumpără diferite produse, nu le permiteţi intrarea în locuinţă.

Nu vă lăsaţi impresionaţi de ţinuta elegantă a unor persoane care încearcă să vă înşele vigilenţa pozând în oameni serioşi. Nu fiţi indiferenţi când auziţi zgomote suspecte în casa scării. Indiferenţa dumneavoastră favorizează acţiunile agresorilor sau hoţilor din locuinţe. Nu lăsaţi cheia de la apartament în locuri uşor accesibile (sub preş, în ghivece cu flori, în cutia poştală etc.). Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră. În situaţia în care cheile de la uşa de intrare au fost pierdute, uitate într-un loc public sau sustrase odată cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă încuietorile. Lumina aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pot deruta eventualii „musafiri nepoftiţi”, atunci când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367