REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constănţenii, scandalizaţi de COZILE de la ANAF: „Vii şi te rogi de ei să-ţi ia banii”

Constănţenii, scandalizaţi de COZILE de la ANAF: „Vii şi te rogi de ei să-ţi ia banii”

Replica API 29 ianuarie 2016 | 23:50 707

Reorganizarea, bat-o vina!

Reorganizarea, bat-o vina!

Birocraţia este ceva ce caracterizează întregul sistem românesc de administraţie publică, finanţe, învăţământ ş.a.m.d. Iar oamenii se plâng tot mai des că sunt victimele acesteia. Demersurile pe care trebuie să le parcurgă pentru a obţine diverse documente par că nu se mai termină, şi la fel şi nemulţumirea acestora. Zi de zi, sediul ANAF din Constanţa, zona Tomis Nord, este frecventat de zeci, sute de persoane grăbite, care se străduiesc să obţină actele necesare de la Administraţia Fiscală. Cozile încep chiar de la intrarea în sediu, iar oamenii spun că stau şi aşteaptă de dimineaţă şi până la prânz fără a rezolva ceva. Afară, se pot zări şi câţiva cetăţeni plictisiţi, care se roagă să se elibereze sediul pentru a putea intra. Toată această îmbulzeală exista şi înainte, dar acum este şi mai teribilă, odată cu arondarea Fiscului Năvodari la Constanţa.

Sute de persoane trec zilnic pragul sediului ANAF din Constanţa, zona Tomis Nord. Dacă înainte birocraţia îşi spunea cuvântul şi cetăţenii erau trimişi înapoi acasă pentru o semnătură, la trezorerie sau la xerox şi apoi erau chemaţi înapoi la birouri, acum lucrurile sunt chiar mai încâlcite. De când preşedintele Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală a stabilit noua arondare a sediilor, iar cel din Năvodari s-a mutat la Constanţa, aglomeraţia este în toi. Zeci de persoane stau şi îşi aşteaptă rândul la cozi care încep chiar din holul de la intrare. Pe lângă aceştia, mai sunt şi cetăţeni care stau afară, sperând să se elibereze, însă fără succes.

Majoritatea nu cunosc faptul că sediul Fiscului din Năvodari s-a mutat la Constanţa şi se plâng de cozile imense din care cu greu pot ieşi. Unii sunt resemnaţi cu ideea, alţii sunt nervoşi din cale-afară, dar cert e că nimănui nu-i convine să fie lăsat să aştepte atâtea ore bune. „Eu sunt de dimineaţă de la 8 aici. Acum e 12.13. E foarte aglomerat înăuntru. Să veniţi dimineaţa la 8, când se deschide, să vedeţi cum e. Acum e plin înăuntru. Nu ştim când o să se aerisească. Dar asta e. N-ai ce să faci. Ăsta e ANAF-ul”, ne-a declarat, ieri, o constănţeancă.

Nervi întinşi la maxim: „Vii şi te rogi de ei să-ţi ia banii"

În timp ce unele persoane au nervii ceva mai tari, există şi persoane care sunt iuţi la mânie şi se aprind imediat. De exemplu, un domn trecut de prima tinereţe a ieşit pe uşa ANAF extrem de indignat că s-a prezentat la birou dis de dimineaţă şi până la orele prânzului nu a reuşit să rezolve nimic: „De azi de dimineaţă am venit şi nu am făcut nimic. Vii şi te rogi de ei să-ţi ia banii. Acum mi-au spus că trebuie să aduc o procură şi din partea unor rude, că parcă nu e vorba de aceeaşi familie!”.

Sunt şi persoane care bat drum lung pentru a se prezenta la sediul ANAF şi deşi sunt nevoite să aştepte aproape o zi întreagă la coadă, încearcă să îşi păstreze calmul, gândindu-se că nu pot veni zi de zi în oraş: „De la 11 stau. E coadă mare, dar ce să facem? Stăm şi aşteptăm, că nu ne permitem să venim în fiecare zi. Eu sunt din Cumpăna şi vă daţi seama... Aşa, stăm o zi la coadă şi rezolvăm”, ne-a declarat o femeie din Cumpăna.

Amintim că prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2852/2015 a fost modificată structura Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Galaţi, prin desfiinţarea Serviciului Fiscal Orăşenesc Năvodari. În aceste condiţii, este necesară rearondarea la alte unităţi fiscale a localităţilor afiliate anterior acestui serviciu fiscal. Printr-un nou proiect de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost stabilită noua arondare, astfel: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa preia unităţile administrative Năvodari, Lumina, Corbu, Ovidiu, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Fântânele. Serviciul Fiscal Medgidia preia unităţile administrative Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Târguşor şi Grădina. Serviciul Fiscal Hârşova preia unitatea administrativă Pantelimon.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218