REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONSTĂNȚENII se ÎNCĂPĂȚÂNEAZĂ să IGNORE PERICOLUL COVID-19

CONSTĂNȚENII se ÎNCĂPĂȚÂNEAZĂ să IGNORE PERICOLUL COVID-19

Replica API 26 octombrie 2020 | 09:08 3033

Cu toate că în ultimele zile la nivelul județului Constanța au fost semnalate tot mai multe cazuri de coronavirus, înregistrându-se un nou recod de infectări, 129 la număr, și o incidență a cazurilor la mia de locuitori de până la 1,46, constănțenii țin morțiș să ignore regulile impuse de pandemie. Mai mult decât atât, aceștia ignoră și eforturile depuse de către autoritățile locale pentru a preveni răspândirea acestui virus și continuă să ia în derâdere situația critică în care ne aflăm de mai bine de jumătate de an. Aceștia își pun viața în pericol cu propriile mâini pentru că refuză să poarte măști de protecție, să folosească desinfectant, mai ales în mijloacele de transport în comun, acolo unde sute de oameni pășesc zilnic și unde pericolul este cel mai ridicat.

Cu măștile în barbă

Mai mulți constănțeni au fost văzuți, zilele trecute, în mijloacele de transport în comun din oraș, în timp de ignorau orice regulă. Nu purtau mânuși, nu purtau măști de protecție ori dacă purtau, erau folosite gresit, așezate „frumușel” în barbă. În cazul în care organele abilitatea ar fi efectuat un control, atunci și măștile ar fi fost puse corect, la gură, în așa fel încât să acopere și nasul, și asta pentru a nu fi sancționați. Concluzia este una tragică. Constănțenii nu poartă masca pentru a se proteja de periculosul virus, ci poarta masca de frica de a nu fi sanctionați de politiști. Grav este că cei mai mulți dintre cei care nu înțeleg cât de important este ca regulile să fie respectate sunt bătrânii, după cum reiese și din imagini.

Ce spun studiile

Potrivit unui stiudiu efectuat recent în Marea Britanei, un pacient din 45 suferă din cauza Covid-19 mai mult de 12 săptămâni. Cercetările de la King’s College din Londra au descoperit că vârsta înaintată și o gamă largă de simptome inițiale măresc durata bolii.

De asemenea, excesul de greutate și astmul cresc riscul de a suferi mai mult de covid. Potrivit studiului consultat de BBC, una din 20 de persoane este bolnavă timp de, cel puțin, opt săptămâni, iar una din șapte, cel puțin patru săptămâni.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Soferul trebuie sa fie cu ochii in patru a drum , soselele sunt pline de idioti , nu o sa-ti stea tie soferul cu ochii la monitor sa vada care se scarpina in cur de la usa 3 !
0
0
Cei in varsta nu prea le poarta.
1
0
Pe ruta 102 P si 102 N sunt multe pers.care nu poarta masca ,mai ales tiganii . Daca le faci observatie ceilalti calatori se uita la tine ,nu iau nicio masura si se complac situatiei.
5
0
cu o moarte toti suntem datori
3
3
Jeguri..........
2
2
Fatalaii cu masca care fac poze la oamenii normali nu sunt decat niste turnatori frustrati
9
12
soferul ce beleste la camera ? oprit autobuzul si dat jos.
11
8
Bine ca au abonamente gratuit ca circula toata ziua ca nu ai loc dimineata cand pleaca lumea la munca si copii la scoala.Aceste gratuitati sunt date aiurea ca cei care muncesc au majoritatea minim pe economie si mai au si copii in intretinere.Daca le luati abonamentele gratuite se va circula normal.
19
3
astia sunt votantii pesede privitori la antena 3 care au primit abonamente moka .
15
6
Fara abonamente gratuite la hoaste, program de circulat la piata,posta etc 09.00-1200 -sa nu se intersecteze cu copiii si salariatii...altfel nu merge cu mosii...plus ca sunt si foarte virulenti
25
5
gratuitati. Aceste gratuitati introduse electoral trebuiesc anulate imediat. Exista pensionari care au un scop in a se plimba cu autobuzul.
30
3
Popor de cretini
32
1
Luati- le abonamentele.nu se vor mai plimba toata ziua.
43
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218