REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii se PLÂNG că primăria nu ia MĂSURI împotriva ambroziei

Constănţenii se PLÂNG că primăria nu ia MĂSURI împotriva ambroziei

Replica API 21 octombrie 2020 | 00:20 2330

Toamna reprezintă o perioadă foarte dificilă pentru cei care au alergie la ambrozie. Din ce în ce mai mulți constănțeni care au de suferit din cauza acestei plante se plâng că nimeni nu face nimic pentru a rezolva problemele cu care se confruntă din cauza ”pufului”. Cu toate că cei care nu distrug planta de pe terenurile lor riscă amenzi destul de mari, aceasta continuă să crească necontrolat în toată Constanța.

Foarte mulți constănţeni sunt deranjați de puful de ambrozie, planta care se pare că își face veacul prin toată Constanța. Fie că este pe marginea drumului, fie la marginea orașului această plantă dăunătoare trebuie stârpită conform spuselor constănțenilor. ” De două luni de zile am dat 10 de milioane doar pe picăturile și medicamentele pentru alergia pe care am căpătat-o la ambrozie. În alte țări se dau amenzi foarte mari pentru cei care nu stârpesc planta de pe terenul lor, la noi nu se întâmplă nimic. Alergia asta este tare păcătoasă, nas înfundat, stări astmatice, conjunctivită. Primăria ar trebui să se implice, și să dea amenzi sa să trimite echipe să taie ambrozia de pe unde a crescut.” a declarat un constănțean pentru ziarul Replica de Constanța.

Sesizări la primărie în privința ambroziei

Contactați în privința acestei probleme, reprezentanții primăriei au declarat pentru Replica de Constanța: ”Știm despre această problemă și am avut sesizări care au fost și rezolvate. Există foarte multe zone unde această plantă s-a dezvoltat, însă pentru a putea face ceva trebuie creată o comisie formată din 3 membri, de la DSP, de la primărie și de la comisia de mediu, care analizează situația si abia apoi putem merge pe teren și rezolva problema. Noi sfătuim constănțenii să ne sesizeze în continuare, pentru orice fel de problemă.”

Ce este ambrozia

Ambrozia este o plantă care apare pe pârloage, pe marginea șoselelor, a căii ferate, pe terenurile agricole nelucrate, la marginea pădurilor. Simptomele frecvente care anunță faptul că o persoană suferă de o alergie sunt: strănuturi în salve, congestionarea puternică a mucoaselor nazale, care se traduce prin înfundarea aproape completă a nasului, secreții nazale abundente, mâncărimi ale nasului, dar și ale urechilor, ale cerului gurii sau ale faringelui; înroșirea ochilor, lăcrimare, mâncărime intensă sau umflături ale pleoapelor; crize de tuse seacă, iritativă, respirație dificilă sau șuierătoare, care ajunge până la uscăciunea pielii, cu mâncărime și înroșirea ei în diferite zone, în care pot apărea și erupții persistente acoperite de mici vezicule sau cruste; insomnie, nervozitate, lipsă de concentrare sau oboseală permanentă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care primarie, care primar?. Ala vechi a plecat ala nou n-a venit dar vine gerul si viscolul si rezolva problema. Oricum noua administratie nu are timp de prostii intai trebuie sa evalueze ce s-a furat ce a mai ramas de furat si apoi spre final de mandat mai pune un asfalt o bordura o panseluta ca doar nu traim in Oradea.
0
0
atat mai ramasese sa deranjeze in acest oras al prostilor... sunt alte lucruri mult mai importante de facut dupa atatea care alegorice , constructii pe spatii verzi , stalpisori , schimbat borduri din granit cu unele din praf de ciment , etc... hai sictir cu ambrozia voastra !
3
5
Pana cand nu s-au enervat unii din Europa pe buruiana asta nu a vazut nimeni ce e cu ea zeci de ani. Daca tot e nasoala, cine o vede si n-are alergie sa o taie si sa o elimine. Acum asteptam toate de la primarie. Mai sunt si cei care presteaza in folosul comunitatii care poate nu au alergii si pot sa faca treaba asta.
8
1
Vine Vergil si face curatenie.....peste vreo 2-3 ani, dupa ce se satura de furat. Pana atunci, nimic concret pentru cetateni.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218