REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii SFIDEAZĂ măsurile impuse de autorităţi: val de AMENZI date de poliţişti

Constănţenii SFIDEAZĂ măsurile impuse de autorităţi: val de AMENZI date de poliţişti

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 1076

În intervalul orar 22.00-06.00, în cadrul activității de verificare a măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 2/2020, polițiștii constănțeni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 5, valoarea acestora fiind de 40.700 de lei.

Articolul 4 din Ordinanţa 2 prevede că:

În intervalul orar 6,00-22,00 se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Articolul 5

(1) În intervalul orar 22,00-6,00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Fac excepție de la aceste prevederi personalul din cadrul Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, corpului diplomatic și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

(6) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22,00, ora României.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multi sunt batrani bolnavi mai ceva dacat copii mici,au dementa nu inteleg,unii batrani nu se uita la stiri de teama,unii sunt bolnavi chiar tineri,cazul de la Deva cati politisti au incatusat o persoana,se vedea ca acel individ este bolnav el spunea ca vrea sa-si plateasca chiria. I-au dat amenda 1600 de lei.Politia trebuie sa se comporte ca in alte tari civilizate uita-te la om vezi satrea lui ca nu este normal nu-l chinui si asa sunt oamenii chinuiti si innebuniti ca nu au ce manca ,n-au servici,au probleme de sanatate si mintale,sunt batrani,bolnavi Sa le dea avertisment prima data.
2
1
te pui cu toti boii tarani tigani?astia stiu doar de bici pe spate,asa inteleg!
1
4
Sa ii ia politia si sa ii inchida in carantina fortata cu fratii nostri veniti din Italia la chemarea prefectului
1
3
Multi nu stiu sa scrie ,desi ii vezi cu masini bengoase,asta insemnand ca analfabetii dracului au si carnet. Altii nu se prea uita la stiri si chiar daca s-ar uita, nu au capacitatea de a intelege clar ce se intampla.Da,multi sunt asa de prosti incat amenda o privesc ca pe ceva nedrept,caci ei in prostia lor sunt de fapt cei mai destepti cetateni.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108