REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănțenii spun că PREȚUL CARBURANTULUI îi aduce la SAPĂ de LEMN: Este HOȚIE pe FAȚĂ!

Constănțenii spun că PREȚUL CARBURANTULUI îi aduce la SAPĂ de LEMN: Este HOȚIE pe FAȚĂ!

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 266

Constănţenii sunt revoltaţi cu privire la preţul carburantului afișat la pompă. Aceştia spun că, în ultimii ani, tariful s-a mărit semnificativ. Din 2018, până în prezent, prețul a crescut cu 0,28bani/l la benzină şi de 7bani/l la motorină. ”Comparativ cu salariile lunare, prețul este destul de mare. Sunt săptâmâni în care am fost nevoit să alimentez vehiculul de 100 de lei. La un simplu calcul, nu prea ies socotelile..”.

Pe lângă faptul că locuitorii de la malul mării spun că salariile sunt mici, o altă problemă o constituie și costurile exagerate la combustibil. Iar în ziua de azi, transportul cu vehiculul personal nu mai este un moft, ci o necesitate – am putea spune. Astfel, constănțenii sunt revolaţi, mai ales pentru că aceste creşteri nu afectează doar şoferii, care sunt nevoiţi sa plătească mai mult pe alimentarea completă a mașinii din dotare (plinul), ci şi călătorii, întrucât aceştia vor plăti mai mult pe un bilet. Totodată, de creșterile precizate mai sus depind și prețurile produselor din magazine.

În prezent, preţurile afișate la pompă la carburanţi variază între 5,19 lei/l şi 5,44 lei/l la benzină, respectiv 5,32 lei/l şi 5,47 lei/l la motorină. Asta, în timp ce, în anul 2018, preţul benzinei era de 5,16 lei/l şi 5,27lei /l la motorină. Practic, diferenţa la pompă, între 2018 şi 2020, este de 0,28 bani/l la benzină şi de 7 bani/l la motorină. „Exagerat de scump. La o benzinărie este foarte scump, iar la cealaltă foarte proastă. Preţurile sunt foarte mari raportate la salariile locuitorilor. Este hoție pe față! Combustibilul ar trebui să coste undeva până la 4 lei/l” a spus, pentru Replica, un constănţean. De asemenea, o șoferiță a ținut să precizeze că sunt luni din an în care alimentează cu combustibil chiar și în valoare de 700 de lei. ”Locuiesc în Ovidiu. Dimineața îi duc pe cei mici la școală, în Constanța, apoi merg la serviciu, undeva în zona Tomis Nord. Cam acestea sunt drumurile pe care le fac în cursul săptămânii. Am un Seat cu motor de 1,4. Iar dacă salariile sunt undeva la 2.000 de lei și facem un calcul..”, a spus aceasta.

Trebuie să menționăm că, de fapt, la pompă constănţenilor le sunt adăugate şi TVA-ul, accizele cât şi alte taxe care merg direct în buzunarul statului, costuri logistice (distribuţie primară şi secundară), costuri de operare reţea de distribuţie, costul materiei prime, costuri financiare şi adaos comercial.

Laura NEACȘU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stau in Danemarca, am trei mii de euro salariu, nici nu ma uit cand alimentez, fac plinul o data la doua saptamani si platesc cardul la sfarsit de luna. Stati si muriti de foame in romanica daca sunteti prosti.
0
1
Pai nu au scos acciza . Na ca acum e mai scumpa ca inainte . Liberalizarea preturilor va spune ceva ??
2
1
carnea de porc s-a scumpit cu apx 30%, o sa mancam "aia" cu scumpirile in lant, sau mai bine or sa manance doar reprezentantii poporului, cu pensie minima 6000 lei.
5
0
E ieftenit de pnl. Muie!
3
3
Pretul carburantilor este o decizie politica asa ca nu va mai certati,de exemplu in 2014 ininte sa anexeze rusi Krimeea pretul barilului de petrol era de peste 150 de dolari,dupa care a scazut la 80 de dolari si a continuat sa scada pana la 30 de dolari acum este cam 80 de dolari,ia spuneti ma PSDeilor in ani aia cand era barilul 50 de dolari ati scazut pretul benzinei proportional de la 6 la 2 lei,nu si asta nu a facut nici un stat european,pe de alta parte cand barilul creste cu 10 dolari toate tarile spun:"marim pretul pt.ca a crescut pretul barilului de petrolul la nivel mondial.
6
0
Bag cam 150lei la 2 zile , max 3 si astia se plang cand baga 100 la 2 saptamani , ce creteni, nu va permiteti ? Ratc tata, si asa aveti toti masini vechi la o mie
6
3
Cand scrii "sant" in loc de "sunt", imi dau seama cat de prost esti, numai unul fara masina poate spune asta iar tu esti prea prost sa iei sala, ce sa mai zic de oras.
6
3
Pt. sanatate, pt. poluare, pt. miscare tb. mers pe jos sau cu autobuzul. Sant f. multi romani care s-au mutat in comunele alaturate dar copiii tot in oras ii aduc la scoala sau gradinita. Dar asta nu inseamna ca justificam politica peneleului de a baga bani f. multi in contul strainilor in detrimentul romanilor. Pt. sponsorizari tb. sa se revanseze. Din pacate romanii prosti voteaza cu ciuma galbena, numai sa nu fie ciuma rosie.
8
8
euro consuma fratilor.Cumparati va euro 6 si sa vedeti randament la consum.
6
4
1. Pretul carburantului este intr adevar o problema in Romania comparabil cu venitul majoritatii populatiei care nu include pensionarii de lux, procurorii, judecatorii, medicii si in general privilegiatii sistemului. Insa nu vad oameni in strada sa protesteze pentru ca poporul e rabdator cu preturile, dar nu cu PSD sau Dragnea. 2. Transportul cu masina cand locuiesti intrun oras nu este o necesitate. Daca masina te costa prea mult, mergi pe jos, cu autobuzul sau taxiul la nevoie. Ca sa faci fala insa, iti trebuie masina, nu i asa?
11
0
Problema este ca un litru de carburant iese pe poarta rafinariei cu pretul de 1,3 lei. La pompe este de 4 ori mai mare. Din aceasta diferenta, 80% se duc catre multinationale iar restul catre statul roman. Infrastructura nu avem. Soselele din constanta sunt pline de canalizari lasate la intamplare. Salariile sunt foarte mici. Iar politicienii sunt toti la fel, indiferent de culoarea politica.
15
0
Extraordinar cu scot capul postacii de partid. Pai cand a crescut pretul asta la carburanti mai lingailor. A crescut p3 minunata guvernare psd. Putori si asistati sociali. Care daca vad 3 lai in plus in buzunar 'red ca o duc bine. Praf in ochi marca psd. Nu realizeaza ca au bubuit toate preturile si leul nu mai are vreo valoare. Popor indobitocit
12
2
haha au iesit postacii pesde la comentat jegosii dracu .nea florea tu ai 60000 de lei pensie pe luna si te plingi de pretul benzinei .unu nu ati comentat cind a scumpit jegosul flausat carburantu jegosilor
12
7
Preturile din Romania se aliniaza celor din Europa. De salarii,nivel de trai se vorbeste la timpul viitor foarte indepartat,probabil utopic. Cine ajunge la putere devine total desprins de doleantele poporului,asta este evident,doar ca tot poporul asta voteaza in draci aceleasi moace insalubre ,ori altele noi cel putin la fel de dubioase si nocive. Ramanem cu scheunatul si datul din coada,ca niste catelusi docili batjocoriti de niste stapani de cacat.
8
1
ba cocalaros,lasati copiii sa se duca pe jos la scoala,ca de aia au picioare. 100 m pina la circiuma puteti merge si pe jos.toti calicii pun genzina de 12 lei si serotes ca fraierii in oras,cu tigai bmw si haudi,in nori de gaze.Ma statiacasa la roaba!
14
2
Zci de ani toat saraciile au avut masini inmatriculate in Bulgatia, petarde de masini bineinteles cu poluare maxima... Atunci de ce nu guitai ca aia polueaza in Romania cu masini inmatricuate afara??? Asa ca nu te mai caca pe tine specimen xenofob ce esti!!!
12
0
Asta ati votat.Pupatii in cur pe PNL,USR si PMP .Treziti-va si vedeti ce votati la locale si parlamentare, altfel vom ajunge la sapa de lemn.Vom fi mai ceva ca in Africa.
13
18
saracii au masini acum...
6
9
amintiti-va ca si dragnea a scos acciza si s-a intamplat la fel, preturile au scazut 2 zile si intr-o saptamana au revenit, apoi a reintrodus acciza ca banii sa ajunga la buget nu in buzunarele hotilor de afara!!!
14
3
in Constanta s a scumpit impozitul, parcarea care nu e parcare, arata ca acu 30 de ani si nu va plangeti. a venit pnl la putere si e scumpa benzina. rusine
14
4
De ce nu iesim toti in strada ? La justitie si Dragnea la puscarie erati aproape tot orasul in strada , acum cand sunt svumpe benzina , mancarea nu mai iesiti , natie de slugi
17
10
Ar trebui sa fie 10lei pe litru astfel incat sa nu se mai fataie toti prostii cu masina sa polueze orasul. Dupaia facem coada la doctori. Vaca din ovidiu nu are nici o greata, ea isi duce copiii in ct. Du-i in mm in ovidiu daca acolo stai! De ce ne poluezi pe noi cu basinile voastre? Daca vrei scoli in ct, muta-te in ct! Ar trebui sa va puna bariera la dedeman sa faceti scoala la noroi. 10lei sa fie litrul ca ati uitat sa mergeti pe jos
19
20
plange Ioane. Salariile in Europa sunt minim 1500 euro iar in Romania sunt minim 1500 lei. Comparativ carburantii sunt in Europa 1,5 euro iar in Romania 5,5 lei. Acum calculeaza procentul din salariile europene si vwi vedea ca in Romania carburantii sunt de cca 4 ori mai scumpi. Desi Romania are propriile resurse de carburanti. Daca salariul minim in Romania ar fi 7000 lei atunci abia pretul carburantului ar fi corect 5,5 lei. Suntem tinuti saraci si suntem saraciti pe zi ce trece de multinationale.
28
1
Eu acu locuiesc in Belgia, aproape de Luxembourg. In be motorina e 1.4-1.5 euro litrul, ieri am incarcat din luxembourg cu 1.16 euro litrul. Prin germania si austria gasesti si cu 1.3 euro, depinde unde cauti....iese mai bine sa faci plinul afara cand vii in tara
10
5
Pupati-i in cur acum ! Pe ei si Multinationalele pe care le protejeaza ! Mai ales una austriaca si alta ungureasca ... stim noi de cine ! Ieri am platit factura de gaz cu 120 de lei mai mult pt. aceiasi cantitate ca anul trecut ! Romania Normala ! Alooo DIASPORA , la voi se aude , futu-va rasa , ca voua nu va pasa acolo pe unde traiti ... aveti carburantul mai ieftin ca in RO !
37
17
De cand s-a scos supraacciza la motorina, pretul a fost scazut 4 zile dupa care a revenit la pretul initial. Asta inseamna ca statul nu mai incaseaza supraacciza si o incaseaza multinationala. Deci banii care-i incasa statul se duc in buzunarele austriecilor, ungurilor, rusilor etc. Asta nu-i tradare de tara. Asta face PNL-ul. Face jocurile strainilor. Vanzatori de tara, asta sunteti. Va veni si vremea platii.
44
19

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614