REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănţenii sunt acrobaţi pe patru roţi şi campioni la patinaj viteză!

Constănţenii sunt acrobaţi pe patru roţi şi campioni la patinaj viteză!

Replica API 7 ianuarie 2015 | 10:37 299

Nici un accident rutier pe data de 5 ianuarie!

Nici un accident rutier pe data de 5 ianuarie!

sursa foto: Parchez ca un bou

Traficul rutier constănţean este precum un câmp minat. Dacă atenţia este sporită, se poate ajunge la destinaţie în siguranţă, ceea ce s-a şi întâmplat în data de 5 ianuarie anul curent, când nu a fost înregistrat nici un accident rutier cu victime. Cât despre tamponări, constănţenii s-au dovedit cei mai buni acrobaţi pe patru roţi, ajungând cu maşinile prin toate locurile posibile: sensuri giratorii, parapet, etc. Din peisaj nu au lipsit nici sancţiunile, cele mai multe fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

Condiţiile meteorologice s-au dovedit neprielnice încă de la începutul anului curent, fiind hotărâte să ne demonstreze că iarna este iarnă. Astfel, pe lângă temperaturile scăzute, carosabilul a fost acoperit de polei, care a dat bătăi de cap atât pietonilor cât şi şoferilor. Din peisaj nu au lipsit nici tragediile, o femeie de 29 de ani pierzându-şi viaţa după ce a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat cu maşina într-un pom, la Ciocârlia. Însă, de atunci au tot fost tamponări, constănţenii dovedindu-se reali acrobaţi pe patru roţi. Imaginile ne-au dezvăluit maşini urcate pe parapet, ieşite de pe partea carosabilă, urcate în vârful sensurilor giratorii şi câte şi mai câte, toate din pricina neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Din nefericire, s-au înregistrat şi accicente rutiere cu victime, fiind vorba de 10, în perioada 1 – 5 ianuarie 2015, soldate cu o persoană decedată şi 13 rănite uşor. Numai că, surpriză! Pe data de 5 ianuarie nu a fost înregistrat nici un accident rutier cu victime, fiind declarată de către poliţiştii: ziua fără accidente rutiere. De partea cealaltă, participanţii la trafic de la malul mării se dovedesc a fi campioni la nepurtarea centurii de siguranţă. Astfel, la nivelul judeţului Constanţa, în 24 de ore, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 86 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23425 lei. Pentru nefolosirea centurii de siguranţă au fost aplicate 39, 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru traversare neregulamentară a pietonilor, şi restul de 32 – alte abateri. Totodată au fost reţinute 3 permise de conducere, între care două pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50Km/h, şi 11 certificate de înmatriculare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218