REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănțenii sunt buni gospodari: foarte puțini au apelat la serviciile firmelor de curățenie în prag de sărbători

Constănțenii sunt buni gospodari: foarte puțini au apelat la serviciile firmelor de curățenie în prag de sărbători

Replica API 30 decembrie 2015 | 00:15 167

Tarife „piperate”

Tarife „piperate”

Perioada sărbătorilor e una foarte aglomerată pentru toată lumea. Gospodinele se împart în zeci de treburi pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit până de Anul Nou, ca nu cumva să le prindă cumpăna dintre ani cu ceva în neregulă. Așa că s-au pus pe treabă, cu sau fără serviciu, și se ocupă singure de tot ce înseamnă curățenia și esteticul propriului cămin. Motiv pentru care firmele de curățenie din Constanța nu o duc prea bine la capitolul acesta. Reprezentanții firmelor de profil spun că față de alți ani cererile au scăzut simțitor.

O cunoscută firmă de curățenie din Constanța, cu sediul pe bulevardul 1 Mai, are în continuare clienți deși nu vorbim de persoane fizice. Dacă cetățenii sunt buni gospodari și își găsesc timpul necesar realizării curățeniei generale de sărbători, firmele și societățile comerciale apelează cu încredere la serviciile lor. „Ne ocupăm de ce însemnă curățenie după constructori, în centre comerciale. În schimb în fiecare an e o creștere . Încă ne sună și pe noi clienți vechi pentru curățeniile generale înainte de Crăciun, Anul Nou. De la an la an este o creștere”, menționează un reprezentant al firmei de curățenie. O altă firmă cu sediul tot pe 1 Mai arată că cererile sunt destul de puține în această perioadă comparativ cu alți ani. Astfel, au înregistrat doar câteva cereri de la persoane fizice prea ocupate pentru a se ocupa de curățenia propriului cămin: „Sunt destul de puțini sezonul acesta. Față de alți ani sunt mult mai puțini. Cu firmele, centrele comerciale lucrăm pe bază de contract și e cu totul altceva”, a declarat un reprezentant al firmei. În contrast, mai există o firmă care prestează servicii de curățenie în urbea de la malul mării dar care este destul de aglomerată în această perioadă. Tarifele pentru persoane fizice încep la 300 de lei, pentru apartamente cu 2 camere și ajung la 1.500 de lei pentru case și vile cu suprafețe mari. Iar pentru persoane juridice prețul se situează între 3 și 7 lei pe mp. Acestea sunt tarife referitoare la curățenia generală. În ceea ce privește curățenia de întreținere, tarifele pentru persoane juridice sunt de 3 lei pe mp, iar pentru persoane fizice între 2 și 5 lei. Un reprezentant al firmei a menționat că prețurile variază în funcție de suprafața de curățat, iar plata se face după prestarea serviciilor: „Facem și la case, numai că suntem cam aglomerați în această perioadă. Trebuie să meargă echipa noastră la fața locului să vadă despre ce este vorba și atunci putem spune un preț. Curățenia este gata într-o singură zi. Noi venim, vedem locația respectivă și hotărâm atunci când pot veni persoanele, dacă ne lasă nouă cheia. Apoi facem curățenia, predăm cheia și văd oamenii dacă le place ce am făcut, apoi ne plătesc”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367