REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii sunt chemaţi la referendum, să spună dacă vor sau nu desfiinţarea judeţului

Constănţenii sunt chemaţi la referendum, să spună dacă vor sau nu desfiinţarea judeţului

Replica API 23 iunie 2011 | 00:00 91

100.000 de euro puşi la bătaie

100.000 de euro puşi la bătaie

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), susţinută, ieri, la Biblioteca Judeţeană, s-a desfăşurat fără participarea consilierilor PDL. Şedinţa a avut un singur proiect, numit "Consultarea cetăţenilor judeţului cu privire la desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa", în contextul propunerii de reorganizare a ţării în super-judeţe. Astfel, din 37 de consilieri, numai 27 au fost prezenţi - cei din USL. După ce preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a dat citire unui lung şir de chestiuni legate de reorganizarea teritorială a ţării, prin prisma factorilor politici şi istorici, la final, consilierii prezenţi au votat în unanimitate proiectul.

Prin urmare, pe data de 17 iulie, se va desfăşura referendumul, iar Nicuşor Constantinescu a ţinut să transmită cetăţenilor că prezenţa la vot ţine de caracterul cetăţenilor. "Cei care nu se prezintă la referendum înseamnă că sunt de acord cu desfiinţarea judeţului nostru. Se pare că aceşti consilieri PDL care lipsesc azi nu sunt cetăţeni ai judeţului Constanţa", a declarat preşedintele CJC. Referitor la costurile acestui referendum, potrivit preşedintelui CJC, acestea se ridică la circa 100.000 de euro, bani suportaţi din bugetul CJC, din care se vor tipări buletinele de vot, vor fi confecţionate ştampilele şi vor fi plătiţi cei care asigură desfăşurarea referendumului. Referitor la lipsa consilierilor PDL, de la şedinţa extraordinară de ieri, Nicuşor Constantinescu a precizat că este vorba despre un semn de laşitate. "Cel mai bine să comenteze cetăţenii judeţului Constanţa, referitor la absenţa lor. Eu nu pot să o iau decât ca pe un semn de laşitate şi ca pe un răspuns clar că ei sunt pentru desfiinţarea judeţului Constanţa. Prin lipsa lor demonstrează că au primit ordin de la PDL să nu participe, prefecţii să atace în contencios administrativ organizarea referendumurilor, cu toate că este obligatorie consultarea cetăţenilor prin referendum, la modificarea administrativ-teritorială a limitelor şi existenţei judeţului. Se puteau exprima prin vot, prin da sau nu, referitor la desfiinţarea judeţului, nu să absenteze. Dincolo de politică, de ideologie, de stânga sau de dreapta, aici e vorba despre demnitatea noastră ca cetăţeni ai judeţului Constanţa şi de istoria noastră, de la 1890, când Dobrogea a revenit la patria-mamă", a mai declarat Constantinescu, la finalul şedinţei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367