REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constănţenii sunt REVOLTAŢI! Cer să fie eliminată carantina din Spitalul Judeţean

Constănţenii sunt REVOLTAŢI! Cer să fie eliminată carantina din Spitalul Judeţean

Replica API 14 aprilie 2016 | 00:00 219

În ultima perioadă, puhoiul de nemulţumiri la adresa Spitalului Judeţean Constanţa i-a determinat pe constănţeni să organizeze un protest, solicitând demisia managerului Dănuţ Căpăţână. Fără rezultat, însă. De două luni, unitatea sanitară se află în carantină, iar regulile sunt mai mult decât stricte. Constănţenii au ajuns la capătul disperării: au iniţiat o petiţie online şi cer să le fie respectate drepturile, cer să fie lăsaţi să fie alături rudelor internate, în momente de cumpănă din viaţa lor. Dănuţ Căpăţână, managerul unităţii sanitare a precizat, marţi, că restricţia va fi ridicată, curând. Între timp, nemulţumirile curg!

„Voi ridica temporar restricția și de joi, programul de vizite va fi în cursul săptămânii, înre orele 13.30 si 16.30. Iar, în weekend, între 11 și 17. De luni, va functiona un birou de informații pe holul de așteptare de la etajul 1“, a spus Căpățână. Managerul spune că aparținătorii pacienților trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a-și putea vizita rudele: „Am decis să ridicăm parțial restricția, cu condiția să se poarte echipamentul de protecție, să nu se intre mai mult de două persoane odată și accesul să se facă pe la intrarea pincipală, dinspre Raja. Tot acolo se vor face și internările”, a adăugat managerul, în cursul zilei de marţi.

Iată însă ce a relatat, disperată, în cursul zilei de miercuri, o constănţeancă: „În momentul acesta unchiul meu mă suna disperat fiind în același salon cu tatăl meu care astăzi a fost scos din reanimare ca este nevoie sa vina cineva sa stea acolo pt ca este jale ce se întâmplă. Am sunat acum pe secție sa trimită o infirmiera sa îl întoarcă un pic pe o parte pe tatăl meu și nu s-a dus nimeni.

Am rugat sa fiu lăsată sa vin eu sa stau cu ambii ca și insotitor și mi s-a spus pe un ton apăsat ,,dacă veniți cu ce ajutați dvstra?".Este inadmisibil ce se întâmplă în acest spital.Mama mea a plecat pe picioarele ei la dializa sâmbătă și am fost sunată ca rămâne internată din cauza unei hemoragii.Astazi este foarte rău, plină de vânătăi la ambele mâini, răni la fund și bube la gură. E inadmisibil. E strigător la cer. Suntem bătaia de joc a lor?”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102