REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii, SUPĂRAŢI că oraşul se transformă în BAZAR: „Vrem un oraş curat, civilizat”

Constănţenii, SUPĂRAŢI că oraşul se transformă în BAZAR: „Vrem un oraş curat, civilizat”

Replica API 22 august 2016 | 00:10 152

Dezbatere

Dezbatere

Situaţia în care se află urbea de la malul mării a tot fost dezbătută, discutată şi iar dezbătută. Mereu sunt scoase în evidenţă aceleaşi probleme. Un centru al municipiului cu peisaje dezolante, clădiri în paragină, străzi pline cu gropi, mizerie. Şi, cum în alte oraşe există dovada că se poate, locuitorii din Constanţa se simt nedreptăţiţi. În plus, oamenii susţin că s-au săturat de vânzătorii ambulanţi care ocupă trotuarele şi transformă oraşul într-un bazar.

„Dorim un oraş curat, dorim un oraş turistic civilizat, fără comerţ stradal. Este inadmisibil ca trotuarele, şi aşa pline cu gropi, ocupate cu maşini, să mai fie blocate şi de vânzători ambulanţi. Nu este normal ca un comerciant, cu legume, pepeni, să ocupe o bucată mare din trotuar, cu lăzi, umbrele, maşina în care îşi ţine marfa sau să blocheze trotuarul cu pietre şi lăzi pentru a nu parca nimeni în dreptul său. Nu este normal ca atât turiştii, cât şi constănţenii să meargă pe stradă pentru că trotuarele sunt blocate cu astfel de vânzători. Nu este normal ca persoanele cu dizabilităţi să meargă în cărucioarele cu rotile pe străzi, în lipsa spaţiilor. Nu este normal ca străzile să fie blocate pentru că sunt clienţi care opresc maşinile exact în dreptul tarabelor pentru a face cumpărături”, este mesajul de început al petiţiei, semnată de un grup de constănţeni. În continuare, oamenii se întreabă de ce municipalitatea, autorităţile locale dau autorizaţii vânzătorilor ambulanţi, care nu fac altceva decât să strice imaginea oraşului turistic? „De ce municipalitatea nu amenajează pieţe pentru aceşti comercianţi? De ce se acceptă transformarea oraşului într-un bazar, într-o ţigănie de nedescris? De ce municipalitatea tace în faţa unui asemenea comerţ stradal? Autorităţile trebuie să ia măsuri cât mai urgente pentru ca trotuarele să fie eliberate, pentru ca mizeriile care sunt lăsate în urmă (unii îşi fac nevoile pe unde apucă, mai vin şi cu copii pe care îi ţin de dimineaţă până seara pe străzi) să nu ducă la declanşarea unor îmbolnăviri în masă. De ce municipalitatea dă autorizaţii la distanţe mici de locuinţe?”, se mai arată în petiţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367