REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constănţenii, SUPĂRAŢI că şcolile îşi închid porţile după ore! „Copiii nu au unde să se joace”

Constănţenii, SUPĂRAŢI că şcolile îşi închid porţile după ore! „Copiii nu au unde să se joace”

Replica API 29 aprilie 2017 | 08:25 287

Deşi suntem cu toţii conştienţi că un popor nu are cum să fie sănătos dacă nu face mişcare, curţile şcolilor sunt încă închise pentru copiii şi adolescenţii care vor să facă sport. Este evident faptul ca în ţara noastră atât adulţii cât şi copiii sunt din ce în ce mai sedentari. Copiii au descoperit si îmbrăţişat tabletele, telefoanele şi in general ecranele, şi de aceea nu mai fac mişcare. Curţile şcolilor, unde copiii pot juca un fotbal sau arunca o minge la coş, sunt cel mai adesea închise, pentru că şefii unităţilor şcolare se tem de distrugeri sau de eventuale acte de violenţă pentru care ar fi traşi la răspundere.

Acest lucru îi nemulțumește și pe constănțeni care vor ca unitățile școlare de la malul mării să își lase porțile deschise după terminarea orelor. „Curţile şcolilor sunt închise . Oare unde ne jucam în copilăria noastră? Din câte ştiu eu marea majoritate a timpului o petreceam în curţile şcolilor şi liceelor. Jucam diverse sporturi, ne plimbam cu bicicletă, cu patinele.

Acum e jale... copiii noştri nu mai au unde să se joace în timpul liber, de altfel ne plângem că nu fac sport că nu aleargă, dar unde?? Nici străzile nu mai sunt cum erau odată, câteva maşini... acum sunt maşini şi pe trotuar de nu ai loc să treci cu un cărucior cu copil mic. Suplimentar s-au tăiat din trotuare lăsându-se 1 m pt pieton, insuficient să tracă 2 oameni unul lângă altul”, susține Sorin. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, decizia de a închide porțile după ore îi aparține fiecărei unitate școlară în parte. Inspectoratul nu impune acest lucru.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca s-ar putea, unii parinti si-ar lasa copiii sa doarma si in scoala. Oricum nu se ocupa de odraslele lor. Se gandesc, probabil, ca in curtea scolii nu circula masini si e mai sigur, dar sa vina vreunul sa faca curat in urma progeniturilor care arunca servetele, hartii si ambalaje n-ai sa vezi. Daca tot au pretentii sa isi aminteasca de faptul ca au si responsabilitati.
7
3
Lasati copii sa se joace golanii oricum sar gardul iar copii stau si se uita
4
0
pai de ce nu protestati masiv cand se construiesc mall uri si se distrug parcuri? de ce nu va adunati in parcurile din cartiere si sa puneti umarul sa reparati jucariile stricate de vagabonzi si betivani? de ce nu sunteti pro spatii verzi, parcuri si locuri de joaca?! curtea scolii ce poate oferi? beton si iar ....beton!
9
1
In ziua de azi in fiecare curte e n agarici platit de primarie. Lasa ti copii sa intre ib curtea scolilor si agariciu sa munceasca nu sa doarma ca are salariu mic
7
5
Constanta nu mai are parcuri, dati le voie in curtea scolii sa se joace!Unde sint oamenii care fac de paza?!
5
12
cine plateste geamurile sparte,peretii mazgaliti,usi rupte.sa nu mai zic de acei adolescenti care la 2 noaptea urla si beau sau se drogheaza in curtile scolilor,liceelor!vrei miscare,mergi in parc sau in alte locuri! liceele sunt institutii publice,au un statut special,nu e loc de facut caca ptr caini,si pipi pe pereti.sa agatati pampersi pe clante..ca v au facut astia biserica la casa de cultura de au injumatatit locul de joaca,ati tacut malc...!nu vreti sa va jucati si in curtea unitatilor militare,in judecatorii eventual?propun sa intrati si in licee,sa faceti deh miscare...plm
26
12

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369